Centern i Eskilstuna– alternativet för liberaler

Det finns inget liberalt underskott i Eskilstuna.

Det finns inget liberalt underskott i Eskilstuna.

Foto: Veronica Karlsson

Replik2022-06-08 18:00
Det här är en replik. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns inget liberalt underskott i Eskilstuna (som E-K/ST skrev på ledarplats 31/5) . Det bubblar av tydliga liberala, medmänskliga och feministiska värderingar i Centerpartiet, inte minst bland oss toppkandidater i kommunvalet i höst. Vi centerpartister jobbar stenhårt med att utveckla och nå ut med vår lokala politik och vår tro på alla människors lika rätt och värde.

Vi håller inte med om att Eskilstuna är fullt, att vi bör stänga dörren för nya människor som vill leva i trygghet tillsammans med oss. Vi tror inte heller att det är för sent för vissa av våra ungdomar och att alla medel har testats för att komma tillrätta med problemen i kommunen. 

Vi vill att vinsterna som kommunen gör ska återinvesteras i välfärden, främst på den sociala sidan med förebyggande och främjande insatser kring beroendeproblematiken, men också i motverkande av arbetslösheten och allt som kan främja integration och motverka segregation och utanförskap. Vi vill till exempel samverka mer med regionen, så tidigt som på BVC. Tillsammans behöver vi vara modiga och stå upp för och hjälpa varandra. Och samlas! Kommunen, civilsamhället, föreningslivet, näringslivet och våra fastighetsägare måste gå samman för att stötta idéer och sikta mot samma mål: ett tryggt Eskilstuna!

Vi tror på varje människa och att alla, om man får möjligheten, kan och vill förbättra sin livssituation. Och det har vi fått bekräftat under de verksamhetsbesök vi gjort under våren, som när vi träffat Sisters in Business Affärsskola för utrikes födda kvinnor som bor i Årby. Det våra utrikes födda Eskilstunabor vill är att jobba eller starta eget. De vill bidra till Eskilstunas utveckling och inte fastna i ett bidragsberoende.

Vi är tre olika partier i majoriteten, med olika ideologiska inriktningar som samarbetar för Eskilstunas bästa. Är vi alltid överens? Tar vi alltid de rätta besluten? Knappast! Men tillsammans har vi tagit – och fortsätter att ta – mängder av beslut som fört och för vår kommun framåt. 

I nämnder och styrelser sitter det representanter från vårt parti som lägger ner sin själ i arbetet med att göra Eskilstuna till en bättre plats för alla. Som resonerar, diskuterar och problematiserar, så som vi centerpartister gör. Det kanske inte syns så mycket utåt alltid, men det gör verklig skillnad.

För de Eskilstunabor som har liberala, medmänskliga och feministiska värderingar är Centerpartiet det enda alternativet.

Anders Nordin
Fredrik Anderson
Mia Forslöf
Malin Kruhsberg
Murat Tosun
Leena Kumpula
Jonas Franzon
Kandidater (C) i Eskilstunas kommunval