Liberaler ska rösta på Liberalerna

Stefan Krstic (L) gruppledare Eskilstuna.

Stefan Krstic (L) gruppledare Eskilstuna.

Foto: Knut Capra Pedersen

Replik2022-06-02 19:09
Det här är en replik. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eskilstuna-Kurirens ledarsida (31/5) frågar vilket parti i Eskilstuna liberaler kan rösta på. Svaret är att liberaler i Eskilstuna ska rösta på Liberalerna. 

Som liberaler så står vi upp för de som saknar en röst i samhället och vi försvarar friheten för de som behöver den som mest. Liberalerna har varit emot både tiggeriförbud och att asylsökande inte får bosätta sig i Eskilstuna. Liberalerna har varit drivande i att få ett ökat samarbete med härbärget och stadsmissionen för att hjälpa de mest utsatta. Vi har även arbetat för att involvera civilsamhället mer för att motverka ensamheten för många äldre eskilstunabor. Vi gör det för att vi vill skapa mer frihet för de som har minst frihet. 

Liberalerna finns inte till för att skälla på den politiska ledningen eller för att driva en politik som tillfredsställer Eskilstuna-Kurirens ledarsida. Liberalerna i Eskilstuna finns till för att driva en politik som är utformad efter de problem som finns i Eskilstuna och presentera liberala lösningar på dem. 

Det gör vi genom att tydligt lyfta skola, äldreomsorg och trygghet. Eskilstuna har en skola med hög frånvaro och där elever lämnar skolan utan fullständiga betyg. I Eskilstuna vågar inte många föräldrar låta sina barn vara ute och leka på grund av skjutningar. Eskilstuna har en äldreomsorg där människor inte får välja själv vart de vill bo eller vem de släpper innanför dörren. På alla dessa områden ser vi behov av mer frihet. 

Är man liberal och tycker som oss ska man rösta på Liberalerna i kommunvalet i september.

Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna

SVAR: 

Ledarsidan har i en del sakfrågor en annan åsikt än Liberalerna i Eskilstuna. I andra delar håller vi med varandra. Det är inte detta tisdagens ledare handlade om. Att gruppledaren i Eskilstuna inte vill ta i den fråga som verkligen avhandlades är talande. Ett liberalt parti kan svårligen med liberala argument försvara en koalition med ett antiliberalt och rasistiskt parti. För det är vad som har skett på riksplanet. Liberalerna har surrat fast sig vid Ulf Kristerssons högerprojekt där Sverigedemokraterna ingår. Riktningen på denna politik har blivit allt mer av kollektivism och högernationalism. Sådant rimmar illa med liberala grundsatser.

Ledarredaktionen