Replik: Fakta gäller även för Jimmy Jansson

31 oktober 2017 05:00

I en artikel i Eskilstuna-Kuriren den 24 oktober säger Jimmy Jansson att han som kommunstyrelsens ordförande inte känner till att ett av kommunens bolag är i färd med att investera 750 miljoner kronor i Kjula flygplats. Dessutom säger Jimmy Jansson att om det är som så, ska kommunen satsa pengarna i infrastruktur i området.

Båda kommentarerna är närmast häpnadsväckande. Att kommunstyrelsens ordförande inte känner till en av de största investeringarna i kommunens historia är inte trovärdigt. Om så är fallet kan Jimmy Jansson inte sköta sitt övergripande ansvar, nämligen att utöva tillsyn och ha kontroll på kommunens olika bolags ekonomiska status.

Den andra kommentaren, att pengarna i så fall ska gå till infrastrukturen i hela området är inte korrekt. Det står att läsa i projektplanen för Kjula flygplats, vilken tagits fram av det kommunala bolaget Eskilstuna Logistik- och näringsliv AB. Där står tydligt att 750 miljoner kronor från kommunen ska satsas i en förlängning och breddning av landningsbanan, i ett nytt säkerhetssystem för flyget, i nya flygplatsfordon, i flygbränsledepåer och så vidare. Allt direkt knutet till flygplatsen.

Vi kan ha olika uppfattning om Kjula flygplats framtid. Det är inget märkligt med det. Däremot kan vi inte ha olika uppfattning om de fakta som gäller.

Maria Chergui, (V)

gruppledare

Maria Forsberg, (V)

ordförande

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!