Svahn rosenrasande: "Det är ett skämt"

Linn Svahn drämde staven i en träningscykel och kastade mobilen i snön.

20-åringen var topp tunnor rasande efter att ha missat final i Trondheims sprint under Ski Tour.

Det var så dåligt gjort att det är ett skämt, säger hon.

22 februari 2020 15:50

Det svenska stjärnskottet hade ett gyllene läge att dra ifrån ordentligt i sprintcupen efter att totaltvåan Anamarija Lampic, Slovenien, åkt ut i kvartsfinal.

Linn Svahn blev bara fyra i det första semifinalheatet, men hoppades att tiden skulle räcka för avancemang. Men det andra heatet gick snabbare, och Svahn slogs ut.

När hon förstod det, sittande på en träningscykel med god överblick över stadion, rann det över för sprintstjärnan. Hon kastade sin mobil i backen, slog en stav i cykeln och slängde sedan ner densamma i den snötäckta slänten nedanför innan hon gick därifrån.

Jag var arg, inget mer än det, säger Svahn men är samtidigt lite ångerfull.
Det finns väl en gräns också. Man ska i alla fall inte visa sådant när andra kan se det. Det ber jag om ursäkt för. Jag är väl ung och dum och tänker inte på att media har koll på sådant, så det ska jag lära mig till nästa gång – att jag ska gå ännu längre in i skogen.

"Inget osportsligt"

På väg in på upploppet i semifinalen klev landslagskollegan Jonna Sundling, som sedan blev tvåa i finalen, ut framför Svahn. Det hade Svahn gärna sluppit, erkänner hon, men tycker samtidigt inte att Sundling gjorde något fel.

Nej, alltså … jag hade gärna velat ha en egen korridor, så är det bara. Jag trodde att hon skulle gå bakom (Maiken Caspersen) Falla men hon tog den andra korridoren och då var det bara för mig att gå ut i den närmaste, vilket var en jävligt dålig korridor. Det var tråkigt. Men det var inget osportsligt.

Den hon i stället är sur på är sig själv.

Jag var så osmart eftersom jag kände att jag var så himla stark. Så jag väntade bara på att få köra final. Men jag kom ju inte ens till den. Det är så jäkla onödigt att "vänta” på en final, alltså vad fan? Det var så dåligt gjort att det är ett skämt.

Försvarar vallarna

Hon var också irriterad på de senaste dagarnas kritik mot det svenska vallateamet. Inför semifinalen var det hon, och inte vallarna, som tog felbeslutet att gå med för lite fäste under skidorna.

Jag är så himla förbannad över hur alla tror att våra vallare suger. Våra vallare är skitbra och i dag hade vi otroligt bra skidor. Men jag förstör för mig själv och tänker att jag är starkare än vad jag är, och att jag inte behöver gå med mycket fäste. Och det fuckade upp för mig i semin.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lasse Mannheimer/TT