Ändebols gårdsbutik och café utsett till ett av Sveriges bästa

Ändebols gårdsbutik och café nära Bettna seglar nu upp som ny lokal stjärna i den prestigefyllda White guide - där Sveriges, i deras ögon bästa, caféer listas.

19 april 2018 18:01

42 nya kaféer har kvalat in i årets guide och till dem hör den lantligt belägna gårdsbutiken och caféet vid Ändebols gård. Sedan tidigare finns Sultans konditori och Sköna Gertruds te och kaffe med i guiden White guide café som årligen ges ut sedan 2013. Där presenteras Sveriges bästa kaféer och bedöms utifrån kaffe- och bakverksutbud. Totalt innehåller årets upplaga av White guide café 338 svenska kaféer och 13 av dem ligger i Sörmland.

Under året har White guides anonyma testare besökt över 400 kaféer i Sverige. Den officiella presentationen av årets utvalda kaféer sker på Stora teatern i Göteborg den 14 maj. Då avslöjas också vilka som vinner de olika klasserna där Årets bästa kafé är höjdpunkten.

I början av veckan fick familjen Molitor på Ändebols gård beskedet från White guide café.

– Vi blev jätteglada, det känns fantastiskt roligt att vårt lilla kafé platsar. Vi har tydligen haft testare på besök några gånger under 2017, säger Katarina Molitor som driver gården tillsammans med maken Magnus.

Allt som produceras på gården är ekologiskt, vilket lockar besökare till gårdsbutiken och caféet.

– Mina kunder vill ha en identitet på maten, och veta var den kommer ifrån. Folk har börjat hitta ut till oss mer och mer och jag har till och med stammisar från Arboga och Linköping som kommer hit.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa