S+VFP+C bildar majoritet i landstinget

I ett pressmeddelande på måndagsmorgonen berättar Centerpartiet, Socialdemokraterna och Vård för pengarna att de avser att styra landstinget tillsammans.

24 maj 2018 10:01

Socialdemokraterna och Centerpartiet ingick sedan tidigare i en majoritet i landstingsfullmäktige.

Den kommande mandatperioden kommer de två nu att styra tillsammans med Vård för pengarna. Tidigare har samarbetspartierna varit två, Liberalerna som inte är med bland de styrande framöver och Miljöpartiet som inte ens kommer med i landstingsfullmäktige längre.

Att S och VFP skulle jobba ihop kunde vi berätta förra veckan och att C dessutom sträckt ut en hand för att vilja vara med.

Nu är alltså koalitionen klar.

Man meddelar i ett pressmeddelande att man den senaste veckan har haft mycket konstruktiva samtal.

"Vi ser att vi har alla förutsättning för att fortsätta utveckla det viktiga arbetet med att förbättra Sörmlands hälso- och sjukvård och den blivande regionen", heter det.

”Efter våra diskussioner med Socialdemokraterna och Vård för pengarna ser vi att vi har mycket goda förutsättningar för att få igenom vår politik med sörmlänningens bästa i fokus och att se hela länet i alla lägen”, säger Mattias Claesson (C).

”Med Centerpartiet som samarbetspartner kan vi genomföra en politik med ett starkt fokus på de utmaningar som vår hälso- och sjukvård står inför.”, säger Monica Johansson (S) och Jonas Lindeberg (Vfp).

Partierna meddelar nu att man kommer gå vidare med en gemensam avsiktsförklaring för vad partierna vill åstadkomma under den kommande mandatperioden.

De tre partierna kommer få 42 av 79 mandat i den kommande regionen från och med årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt