Åker tappar Despotovic till Allsvenskan

Daniel Despotovic gjorda förra säsongen 71 poäng för Åker i division 1. Detta har uppmärksammats och i går skrev han på för Asplöven som fått en friplats till Allsvenskan.
- Jag ville spela högre upp och Asplöven har visat intresse länge, säger "Despo".

7 juli 2012 12:24

I och med att Borås tvångsnedflyttades till division 1 fick Asplöven en friplats till Allsvenskan. Direkt när det blev klart valde Åkers poängkung förra året, Daniel Despotovic, att skriva på ett kontrakt med Haparandaklubben.

- De vet vad jag går för och eftersom jag ville spela högre än division 1 passade det bra för mig med Asplöven, säger Daniel.

22-åringen valde på ett tidigt stadium bort spel i Åker.

- När "Jocke" (tränaren Joakim Lundholm) stack bestämde jag mig. Det var väldigt konstigt att han fick gå, han hade stor del i lagets framgångar förra säsongen.

Den 1 augusti går flyttlasset upp till Norrland.

- De har sagt att de ser mig i en första- eller andrafemma. Det är där jag vill spela också, får jag bara spela mitt spel och få mycket speltid ska jag nog kunna producera i Allsvenskan också.

I Asplöven säger man så här om värvningen:

- Despotovic är avig, kan göra det oväntade och kan absolut blomma ut på allsvensk nivå, kommenterar Per Kenttä, tillförordnad sportchef i Asplöven till nsd.se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!