Sofie Persson tar ett break: Motivationen saknas

Petra Larsson har slutat. Nu kan vi avslöja att Eskilstuna United tappar ytterligare en innermittfältare.– Jag har bestämt mig för att ta ett break på obestämd tid. Om det leder till att jag slutar för gott eller så småningom kommer tillbaka vet jag inte men just nu saknas motivationen, säger Sofie Persson.

2 december 2015 14:53

Skånskan har varit med båda åren United spelat i Damallsvenskan, det innebär att 28-åringen har gjort åtta raka säsonger i finrummet. Men hon kan alltså inte finna energi för att ge sig i kast med en nionde.

– Känslan när man vinner viktiga matcher är underbar men många förstår nog inte det otroliga jobb som ligger bakom. Att spela på elitnivå är en livsstil och finns inte viljan går det inte att tvinga sig själv att träna 250 pass.

Vad innebär ditt beslut konkret?

– Att jag inte skriver kontrakt med United för jag är inte redo att dra igång den 4 januari. Vi har haft en bra dialog hela tiden och sagt att skulle jag få tillbaka lusten hör jag av mig till United. Då får de ta ställning till om de behöver mig och i så fall får jag konkurrera på lika villkor som alla andra.

Sofie blev nyligen inkallad till A-landslagslägret på Bosön när klubbens nyförvärv Petra Andersson tackade nej på grund av skada. Men även Sofie fick lämna återbud – sent.

– Helgen innan körde jag och Olivia Schough ett pass med Viktor (tränaren Eriksson). Då plötsligt small det till i ljumsken och eftersom lägret skulle vara rätt tufft kunde jag inte åka dit halvskadad. Det kändes jättejobbigt att tacka nej, jag blev rätt knäckt.

Spelade det in i beslutet att ta ett break?

– Nja, jag hoppades väl att landslagschansen skulle hjälpa mig att hitta den nödvändiga energin och glädjen igen. När jag inte kunde åka till lägret var jag ju liksom nere på noll igen.

Kan du tänkas hjälpa klubben i en annan roll 2016?

– Jag vet inte. Jag pluggar i Stockholm men ska bo kvar i Eskilstuna. Troligen håller jag mig helt borta från fotbollen men vi får se. United har sagt att jag är välkommen om jag vill hjälpa till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa