Henric väljer Carrera Cup

Eskilstunatalangen Henric Skoog har bestämt sig. I år satsar han på Carrera Cups Skandinavienserie.
Debuten sker i Skövde 30 april–1 maj.

29 januari 2016 12:22

Den 19-årige bilracingföraren från Torshälla tog förra säsongen hem Clio Cup och redan då stod det klart att han skulle ta sig an en ny utmaning 2016. Efter en tids funderande blev det alltså Carrera Cup.

– Det har varit huvudspåret länge och vägde tyngst till sist, säger Henric.

Skillnaden mellan de två cuperna beskrivs som stort men Henric har redan provat på den nya biltypen i samband med deltagandet i Dubais 24-timmars tävling alldeles nyligen. Framöver ska han dock ratta en helt ny Porsche 911 GT3.

Henke blir en av de yngsta förarna i Carrera Cup

– Eftersom jag kört biltypen tidigare vet jag ungefär vad jag ger mig in på. Om vi förbereder oss ordentligt hoppas jag att körningen ska sitta där men klassbytet innebär att både jag som förare och vi som team måste upp en nivå för att vara konkurrenskraftiga, säger han.

Ett annat alternativ var att satsa på STCC men Henke och hans stall PFI Racing höll fast vid Carrera Cup, bland annat för att det kan ge många möjligheter till tävlingar utomlands också.

Thomas Johansson, sporting director för Carrera Cup Scandinavia, välkomnar beslutet.

– Roligt med en Skoog i mästerskapet igen. Pappa Patrik har gjort flera säsonger i Carrera Cup och nu blir det intressant att följa sonen, säger han i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stefan Alhag