Torsdagsrallyt drog storpublik

Återigen levererade Eskilstuna MK ett arrangemang som fick idel lovord från såväl förare som publik.
Cirka 1 000 personer hade letat sig fram till Ekebygropen denna soliga torsdag för att se den andra av fyra deltävlingar i Eskilstuna Sprintcup.

6 maj 2016 08:57

Solen och vinden gjorde de allra flesta snabbt solbrända denna dag, och snabbt gick det också för dom 138 startande. Totalsegraren från Aprilsprinten Roger Brenemark gjorde rent hus även denna gång med sin Ford Escort WRC. Dock inte med mycket tid då konkurrenterna var nära inpå. Våra lokala framgångar denna gång var främst i Ungdomsklassen, där man kör innan man fyllt 18. Alltså övningskörning på hög nivå. Pontus Florin med pappa Björn Andersson i högerstolen rattade hem segern med sin Suzuki Swift trots att bromsarna försvann på den sista av dom tre genomkörningarna.

– Det blev en spännande sista del av sista körningen då bromsarna försvann men trots det är vi nöjda säger Pontus och Björn, som ligger bra till för kommande tävlingar. Freddi Jacobsson som kör Volvo 940 lyckades bärga hem 3:e platsen med snygga körningar i samma klass som jagar tätt inpå i totalen.

Sune Westerlund var på plats med sin VW 1303 S ville bara vrida bort lite rattrost inför kommande Midnattssolsrally då bilen stått orörd senaste året.

– Vi kör inte för att vinna, men tycker att det här är en väldigt trevlig tävlingsform, sa en cool lugn Sune. Vi hade många framskjutna placeringar av våra lokala förare, bla. SMK Södermanlands Rickard Gustafsson (3:a) i Volvo Original, Rickard Hellström (2:a) från Strängnäs AMS, Eskilstuna MK:s Peter Rydholm (4:a) i sin Gr.Ekonomi Audi.

Tävlingsledaren Tommy Pettersson såg till att tävlingen rullade på utan större problem och tyckte att det var roligt att se så mycket publik.

PIERRE SKYTT

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Petersson