Pontus och Robin segrare i blött Taxinge

bilsport Eskilstuna MK:s Pontus Florin och Robin Granfors övertygade i helgens mycket blöta rally i Taxinge.

19 juni 2016 12:01

Regnet det bara öste ner. Men det finns nog ingen publik som är så trogen sin sport som rallypubliken. De stod troget kvar och tittade på våra lokala fartfantomer som bemästrade det svåra underlaget i Taxinge i lördags.

Ihärdigt regnande gjorde den fina 3,7-kilometersslingan riktigt hal. Men alla åkare var respektfulla inför det hällande regnet och endast en bröt. Starka insatser av många och rättvist upplägg då endast den snabbaste tiden räknades av de tre genomkörningarna.

Pontus Florin, med sin far Björn Andersson i högerstolen, rattade hem segern i ungdomsklassen i sin gula Suzuki Swift på ett respektfullt och moget sätt bland åtta konkurrenter. Trea i klassen blev Oliver Granfors och fyra Joakim Ellner Landberg. I ekonomiklassen blev det också Eskilstuna i topp med Robin Granfors vid spakarna i sin VW Golf med Andreas Nilsson vid kartan. Peter Rydholm, EMK, blev fyra i samma klass.

I trimmade klassen för tvåhjulsdrivna bilar vann Jens Branteström, Rasbo. Tredjeplatsen gick till SM-åkaren Stefan Hanhela med Elisabeth Hanhela från Eskilstuna MK, Stefan var bara 1,4 sekunder efter segraren i sin VW Golf. Totalsegern gick till Markus Theorin från Skillingaryd i en Mitsubishi och i C-förarklassen för trimmade bilar vann Taxinges Dennis Karlsson.

Tävlingsledaren Thord Söderberg tyckte det hela rullade på bra utan några incidenter. Med Taxinges rutinerade funktionärsstab visste alla vad som skulle göras.  

– Det roliga var att det blev 92 anmälda till Swerock-sprinten när vi räknade med omkring 60 bilar, säger Thord på lördagskvällen.

Man kan konstatera att de bästa tiderna sattes på den sista genomkörningen då regnet avtog något. Sjuklubbarsserien tar sommaruppehåll och återkommer till hösten igen då resterande fyra rallyn skall köras.

Mer rally: I Växjö avgjordes Dackefejden. Denna anrika tävling lockade 195 startande och vårt enda lokala hopp denna gång var i Volvo original-klassen där SMK Södermanlands Rickard Gustafsson med Andreas Johansson från Eskilstuna MK slutade fyra med endast tiondelar upp till andraplatsen.

Pierre Skytt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!