Regerande mästaren favorit i Härad

Under torsdagskvällen är det åter dags för högklassig rallycross på Strängnäs motorstadion och enligt tävlingsledningen är nivån på förarna bättre än någonsin.
– Det är det bästa startfältet vi haft hittills, säger Arne Eriksson.

27 juli 2016 10:30

Den nordiska rallycrosserien RallyX Nordic, som arrangeras av STCC, stannar under torsdagen till i Härad och Strängnäs motorstadion där den tredje deltävlingen i serien avgörs. RallyX delas upp i två klasser, Supercar och Supercar Lites.

– Supercar är huvudnumret, säger Arne Eriksson som är med i tävlingsledningen för arrangörsklubben Strängnäs AMS.

Supercar är rallycrossens tungviktsklass med fyrhjulsdrivna bilar som har motorer på 600 hästkrafter under huven och bilarnas acceleration är i Formel-1-klass.

Det är tredje året i rad för RallyX Nordic-serien i Strängnäs och förra året vann Nynäshamnföraren Kevin Eriksson, som nyligen fyllde 20 år. Han får finna sig i att vara favorit även i år då han leder serien efter de två inledande deltävlingarna åtta poäng före Lukas Walfridsson.

– Han har det här lite som sin hemmabana och har tränat här mycket, säger Arne Eriksson som dock höjer ett varningens finger för Mats Öhman, som ligger trea i sammandraget, samt ett koppel norska förare.

– Kevin Eriksson kommer att få hårt motstånd. Frode Holte, Morten Bermingrud och Alexander Hvaal är tre bra norrmän.

Alla förare som har kört i RallyX Nordic-serien kommer till start, Arne Eriksson räknar med 13-14 förare i de bägge klasserna.

– Det är det bästa startfältet vi haft här hittills i Supercar, konstaterar han.

Förutom RallyX Nordic genomförs en deltävling i SM i rallycross Super nationella klass 2 max 2400cc där 24 förare ser ut att komma till start.

För Strängnäs AMS är dagens tävlingar årets stora händelse och inkomstbringare. Arne Eriksson hoppas att lika mycket publik som ifjol, då kom omkring 4 000 personer, letar sig ut till Strängnäs motorstadion.

– Det är i stort sett det här vi lever på, 3 000 besökare måste vi ha. Jag hoppas att det blir ett lagom sommarväder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!