NHL-proffset skapade hysteri i Smehallen

Förra säsongen spelade han 44 matcher i världens bästa hockeyliga, på onsdagen slipade NHL-proffset Dennis Rasmussen formen i Eskilstuna.

10 augusti 2016 17:18

Just nu pågår hockeyveckan i Sméhallen där 90 unga hockeyspelare drillas för framtida stordåd. På onsdagseftermiddagen fick de träffa en spelare som redan har nått sina drömmars mål.

Västeråsbördige Dennis Rasmussen, som till vardags spelare i Chicago Blackhawks i NHL, hade för dagen lagt sin försäsongsträning till Sméhallen.

– Jag brukar träna med Västerås när jag är hemma men det är skönt att även köra lite individuell träning, säger NHL-proffset när han pustar ut efter det timmeslånga träningspasset.

Anledningen till den förra Växjö Lakers-spelaren delvis genomför sin försäsongsträning i Eskilstuna stavas Daniel Vitén, Dennis Rasmussens skridskotränare som är bosatt i Eskilstuna.

– Vi har kört två-tre gånger i veckan sedan i maj. Det handlar mycket om snabbhet, styrka och kondition, säger den 26-årige forwarden som har som mål kommande säsong att bli en bärande spelare i laget som bärgar Stanley Cup.

Duon har tränat bland annat i Vilsta och Mesta, och i går fick de chansen att gå på is när Linden upplät tid åt NHL-proffset.

– Det är andra gången han är här och tränar och det är jätteuppskattat av barnen. Det är kul att vi kan få hit en NHL-spelare till Eskilstuna trots att vi inte har någon egen produkt där, säger Anders Björk, klubbchef i Linden Hockey.

Efter sitt träningspass skrev Dennis Rasmussen autografer till alla som ville ha och kön ringlade sig lång i Sméhallens kafeteria.

– Det var roligt att träffa en så känd hockeyspelare, säger tioårige Hugo Björklund som fick sin hockeyklubba signerad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa