Så ska publikkaos inför Eskilstuna Uniteds Champions League-match undvikas

Förra Champions League-matchen mot Glasgow slingrade sig kön in till Tunavallen lång och många missade stora delar av första halvlek.Eskilstuna Uniteds kanslichef Johan Skyttberg ger nu sina tips på hur du kommer in i tid.

8 november 2016 20:21

I dagsläget är 2500 förköpsbiljetter sålda, en betydligt högre siffra än innan den förra Champions League-matchen mot Glasgow. Men ändå. Det kommer säljas många biljetter på plats och det kommer att bli kö.

– Mitt främsta tips är framförallt att köpa förköp. Det blir dessutom billigare, säger Uniteds kanslichef Johan Skyttberg.

Han och de övriga inblandade i föreningen jobbar febrilt med att förbereda inför klubbens hittills största match. Efter förra matchens kaos har nu fler datorer som kan skriva ut biljetter köpts och staket som visar var kön ska gå tas även fram.

– Kommer folk fem minuter innan match så kommer det bli kö, det är oundvikligt. Även om man vill vänta in vädret måste man komma i god tid. Men nu ska det inte gå att tränga sig då vi placerar kön i olika fällor.

Problemet inför matchen mot Glasgow var att tiden det tog att skriva ut platsbiljetterna var för lång. Uefa har även som regel att det blott får finnas en ingång som säljer biljetter. De övriga ingångarna är endast till för de som köpt förköp, så den faktorn kommer inte att ändras. Trots detta både tror och hoppas Skyttberg att det ska flyta på smidigare den här gången.

Och om det kommer att bli fullsatt?

– Förra säsongen sålde vi 3 000 förköpsbiljetter inför den sista matchen, så det är väl en indikator. Sedan är kanske vädret en nackdel men det sägs att det ska sluta snöa i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa