Sebastian Larsson orsakade straff i förlustmatch

Eskilstunas stjärna Sebastian Larsson fick inget gott slut på 2016.På nyårsafton blev det både storförlust och en orsakad straff.

1 januari 2017 13:12

Under lördagen hade hans Sunderland, som gått relativt starkt den senaste tiden, goda förhoppningar om att kunna kliva upp över nerflyttningsstrecket över årsskiftet. För att åstadkomma detta hade det behövts seger borta mot Burnley.

Men det var inte ens nära, Premier League-drabbningen slutade nämligen 4–1.

Mittfältaren Larsson, som spelade hela matchen, var dessutom den som orsakade straffen på vilken Burnley gjorde sitt sista mål.

– En väldigt dålig insats. Jag har inga ursäkter och det var långt under den nivå vi borde kunna prestera på, säger managern David Moyes på klubbens hemsida.

Redan under måndagen finns chans till bättring då Sunderland tar emot topplaget Liverpool.

Apropå Larsson deltog han under julhelgen i en podcast med Olof Lundh och där berättade han bland annat om att Fiorentina visade stort intresse för att värva honom:

– Det var ett ställe som lockade om man ser till det sociala. Men där var det rent ekonomiska bitar som var svåra att jämföra med Sunderland.

Han har även haft anbud från exempelvis Dubai och Saudiarabien, där har det fallit på rent sportsliga skäl.

– För mig, när jag fick bud från Saudiarabien, så kände jag att det absolut inte var rätt tid i min karriär att lämna eliten bakom sig, för det gör man ju. Då går man dit av andra anledningar, inte av fotbollskvaliteten på ligan, säger Sebastian Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa