ÖSK-klippan Erik Moberg högaktuell för AFC Eskilstuna

AFC Eskilstuna är på väg att värva mer allsvensk rutin. Under måndagens träning stod Erik Moberg, senast i Örebro SK, vid sidan och tittade på.– Han skulle passa bra här, säger tränaren Pelle Olsson.– Inga kommentarer, säger Moberg.

16 januari 2017 17:08

AFC fortsätter att testa spelare inför sin historiska debutsäsong i Allsvenskan. Under måndagen dök två engelsmän upp på Tunavallen. Mittbacken Alie Sesay från Barnet och mittfältaren Dominic Vose som spelar i Grimsby. Båda klubbarna ligger i den engelska fjärdedivisionen, League Two.

Med på träningen var även Citytrion Emil Fritzell, Peyman Alkoyun och Felix Wall.

Men det var Erik Moberg, som stod vid sidan, som fick undertecknad att höja mest på ögonbrynen. 30-årige Moberg har spelat allsvensk fotboll för Örebro SK de tre senaste säsongerna. 72 matcher blev det i ÖSK dit han kom från Åtvidaberg inför säsongen 2014.

– Han är den typen av spelare och i det karriärssteg som vi gärna knyter till oss, säger Pelle Olsson.

Moberg själv som efter träningen lämnade arenan med bland andra AFC-sportchefen Azad Budak ville inte ställa upp på bild och svarade så här på frågan om han är på gång:

– Inga kommentarer.

Pelle Olsson säger att när han och assistenten Anders Johansson tog var ambitionen att få in allsvensk erfarenhet i truppen.

– Det är samma sak med Björnquist (Daniel), de två är halva Örebros backlinje de senaste åren, säger Olsson.

Enligt fotbollskanalen.se vill AFC även värva mittbacken Ludvig Öhman som ska ha brutit med japanska Nagoya Grampus efter en säsong i klubben.

25-åringen har tidigare varit nio år i Kalmar FF.

Träningspasset flöt på bra och killarna visade fortsatt hög intensitet.

– Bra fart. Klart det är skillnad. Det går mycket fortare och kvaliteten är bättre också, säger Emil Fritzell.

– Det gick helt okej och kändes bra. Vi får se vad det leder till.

Citys skyttekung har, som vi skrivit tidigare, ett konkret anbud från en annan klubb.

– Jag har fått ett förslag. Det är lite annat som ska falla på plats så vi får se hur det blir.

Alie Sesay från England var nöjd efter passet.

– Det var väldigt bra och managern förklarade mycket bra. Allt var bra, säger Sesay som inte längre vill spela för Barnet och letar ny klubb.

Tillsammans med Dominic Vose ska han träna ytterligare ett par pass med AFC.

Målvakterna Dejan Garaca och Antoine Gounet fortsätter att träna med AFC. Det gör även Simonas Paulius från Litauen. Österrikaren Thomas Piermayer har åkt hem på grund av praktiska skäl men är inte avskriven.

Citykillar lär även finnas med på träningar framöver.

– Vi vill så ofta som möjligt vara elva mot elva. Jag hoppas det ger något för Cityspelarna i deras inspiration och högre tempo. Om det kan leda till något i slutändan vet man aldrig, säger Pelle Olsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa