Utklassning när Guif slog RP

Trots dålig fart hos hemmalaget Guif lyckades de vinna över nästjumbon RP Linköping med 34–21.
– Vi gick ner i deras tempo men det var viktiga poäng, säger matchens främsta målskytt, Josefin Johansson.

18 januari 2017 21:40

På papperet skulle det bli en enkel match. Resultatmässigt sett, förra gången lagen möttes vann Guif med 27–17, skulle det bli en enkel match.

Och det blev det också.

Guif körde på halvfart men utklassade ändå RP Linköping när de under onsdagskvällen var på besök i Skjulstahallen.

– Det var skönt att vi lyckades vinna över ett lag som vi på papperet ska slå. Vi gjorde det jobb som krävdes och vi var så mycket bättre, säger Josefin Johansson som nätade hela åtta gånger och som gång på gång visade sin fina bössa både från sex meter men även långt ifrån linjen.

Matchen blev egentligen aldrig spännande. Efter att Jessica Dickfors inledde målskyttet efter 30 sekunder fortsatte hemmalaget att ösa in mål bakom RP:s målvakt. 1–0 blev snabbt till 6–0 och redan då kändes matchen avgjord.

– Vi satte ribban redan i början, sedan gick vi ned i deras tempo så egentligen är resultatet nog en underdrift, säger Josefin Johansson.

Det tog hela åtta minuter och 40 sekunder innan RP gjorde sitt första mål. Mycket tack vare ett bra försvarsspel av Guif men allra mest var det Emina Jonasson i Guifmålet som briljerade med många fina räddningar.

Till pausvila gick hemmalaget med ledning 17–9.

Därefter utökades ledningen i ett stadigt tempo tills att slutsignalen ljöd.

– Det var helt okej. Den har matchen ska vi bara vinna och att vi gör det får vi vara nöjda över. Men det är ganska jobbigt att möta ett så stillastående lag, det är lätt att man blir långsam i fötterna och faller ned i deras tempo. Vilket både försvaret och jag själv gjorde några gånger, säger Emina Jonasson som totalt räddade 19 skott.

I jämförelse med Guifs förra motstånd, GT Söder, var RP på en helt annan nivå – och då inte en bättre sådan. Det gick långsamt, det slarvades i passningarna och det fanns stora luckor i försvaret. På andra sidan planen gick det inte snabbare, men det gick nog så snabbt för att hemmalaget kunde ta en stabil seger.

– Jag tycker ändå vi skötte det ganska bra, det visar siffrorna i alla fall, säger Emina Jonasson.

Jonasson som även stod hela matchen, vilket betydde att Josefine Brodd Björklund fick sitta på bänken.

Förutom Josefin Johansson gjorde alla utom Moa Hjalmarsson mål. Jennifer Wallin och Malin Almqvist stänkte dit sex stycken var.

Nu väntar ett kort uppehåll för laget som lördagen den 28 januari åker till serieledande Önnered. Önnered som leder serien med två poäng före Guif. Håll då i minnet att Guif har en mer match spelad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!