Abraha tog SM-guldet i Stockholm marathon

Eskilstunalöparen AbrahaAdhanom stod för en imponerande insats under årets Stockholm marathon. Med tiden 2.16,47 sprang han in som svensk mästare och en total sjätteplats i det klassiska loppet.

1 juni 2019 17:45

Det var AbrahaAdhanoms andra marathon som väntade under lördagen och det blev rekordfart direkt från start. Eskilstuna friidrotts storlöpare, som tidigare i år kvalade in till friidrotts-VM i Qatar, hängde med bra i täten under den första hälften av loppet.

Tempot var från början mycket högt uppskruvat med haren David Nilsson i spetsen. Vid 15 kilometer fick till och med David

svårt att hänga med och han klev av strax därefter.

Abraha lyckades fortsatt hänga på bra och sprang till slut in som bäste svensk på tiden 2.16,47 och därmed var ett SM-guld bärgat.

Det blev även ett nytt banrekord då segrande etiopiern Nigussie Sahlesilassie sprang in på 20.10,10, något som bevisar att tempot var högt.

– Mycket starkt löpt så här nära inpå hans förra lopp i Hamburg då han löpte på 2.14.23 på en mera lättsprungen bana, säger EFI:s Bengt Olof Eskilsson och fortsätter:

– Aldrig tidigare har vi sett en Eskilstunalöpare så länge i ett lopp på TV. En fin representant för Eskilstunaidrotten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson