Adam Nilsson fyramålsskytt när SIBK vann: "Han går på vatten"

Efter två bra avslutande perioder och en målkung i storform kunde Strängnäs IBK lämna Småland med tre nya poäng. Fyra mål och två assist blev forwarden Adams Nilssons bidrag till 7–4-segern mot Fagerhult Habo.

– Han gör mål på allting just nu, säger SIBK-tränaren Peter Lund.

23 februari 2019 20:15

Tabelltvåan SIBK åkte till Småland för att möta Fagerhult Habo som även de krigar för en kvalplats.

Första perioden slutade 1–1 efter mål av Olle Abrahamsson och Peter Lund var allt annat än nöjd.

– Det var otroligt svårspelat på parkettgolvet och bollen studsade hit och dit. Vi var inte riktigt där i första och "Wigge" (Wiktor Åkerstedt) i mål räddade oss ett par gånger. Sedan gick vi ut i den andra perioden och verkligen visade vart skåpet ska stå.

Se också:Reprisen från vår tv-sändning – hela matchen här

Ändå dröjde det knappt tio minuter innan William Broberg satte 2–1, men efter det var det öppna spjäll. På de återstående minuterna serverade Adam Nilsson Rasmus Jansson fram till 3–1 innan han själv tryckte in två och det var bortaledning 1–5 inför den sista perioden.

– I andra gjorde vi vad vi skulle och var väldigt tydliga i vårt spel. Fagerhult Habo är duktiga och skjuter hårt, men de var lite fladdriga och vi hade bra kontroll, säger Lund.

I den tredje gick SIBK komfortabelt fram till 7–2 efter bland annat två nya mål från Adam Nilssons klubba. Hemmalaget snyggade till siffrorna till 7–4 men SIBK-segern var aldrig hotad.

– Det var tre sköna poäng. Det jag är mest nöjd är med är på vilket sätt vi kommer ut i den andra perioden efter mediokra första 20 minuter. Sedan är ju Adam Nilsson fullständigt glödhet. Han går på vatten och gör mål på precis allt just nu. Vi har även seriens bäste målvakt i Wigge så jag är nöjd, säger Lund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson