Adi Nalic målskytt i den allsvenska debuten: "Otroligt skönt"

Tre offensiva spelare gjorde mål för AFC Eskilstuna i den allsvenska premiären. För två av dem var det dessutom allsvensk debut – där den ene, Malmölånet Adi Nalic, gjorde det avgörande 3–1-målet.

– Det första skottet var riktigt hårt så det var nog därför målvakten hade svårt att ta in den, säger 21–åringen efter ha placerat in sin egen retur.

31 mars 2019 22:45

Matchen kändes länge avgjord efter mål av Denni Avdic och den andra allsvenska debutanten Samuel Nnamani. Men när IFK Göteborg retfullt reducerade i den 84 minuten efter målvakten Mihail Ivanovs luftpastej blev det genast stressigt i hemmaförsvaret.

På övertid när gästerna gick för en kvittering öppnade sig ytorna åt andra hållet och när Adi Nalic fick en passning från Gustav Jarl på högerkanten slet han sig loss från sin bevakning, i form av André Calisir. Sedan var det bara raka vägen mot mål. Första avslutet räddade målvakten Giannis Anestis men returen placerade debutanten enkelt in med vänstern vilket innebar seger och tre poäng för AFC Eskilstuna i premiären.

– Det var otroligt skönt att sätta den. Målvakten gjorde en reflexräddning på skottet och eftersom bollen gick mot magtrakten kunde han nog inte göra något annat. Hade han styrt ut den åt sidan hade bollen nog hittat ut till en annan AFC-spelare så det var nog en naturlig reflex, säger Adi Nalic som även kryddade debuten med en assist till Denni Avdics 1–0-mål.

– Jag tycker att vi alla gjorde en fantastiskt bra match. I början kändes det som att IFK var lite starkare än oss men desto längre matchen gick tog vi över mer och mer.

Och alla offensiva startspelare gjorde mål. Vad betyder det för laget?

– Det betyder jättemycket för självförtroendet och sedan kommer vi såklart att må bättre ute på planen.

Hur länge får vi se dig i AFC-tröjan?

– (Skratt) Jag har ett lånekontrakt som gäller hela året med en option att kunna flytta hem till Malmö i sommar. Men jag trivs bra här och det är det jag fokuserar på, säger Nalic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson