Det har inte blivit många minuter för varken vitryssen Artem Rakhmanov eller Vladislav Bragin från Ryssland. Rakhmanov har stått för fem inhopp och ett mål under årets allsvenska och anfallaren Bragin har haft det än tuffare, endast ett inhopp. Ivan Bobko har fått desto fler chanser men utan att leverera och matchen mot Norrköping blev ukrainarens sista med klubben. AFC bryter nu kontraktet med trion med omedelbar verkan.

– Det fanns en klausul i kontrakten som gjorde att vi hade möjligheten att bryta efter ett visst datum och den har vi aktiverat, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

Varför gör ni detta?

– Vi anser inte att de har levt upp till det vi hoppades på. Det är fina killar alla tre och de har skött sig bra. Men ibland klaffar det inte rent sportsligt vilket inte är helt ovanligt.

Antar att det också görs plats för nyförvärv?

– Ja, exakt så.

Kommer fler spelare att lämna AFC i sommar?

– Inte alls omöjligt.

Har du börjat titta på nyförvärv?

– Nej inte än faktiskt. Det har varit fokus på att avsluta våren på ett bra sätt som vi tyvärr inte lyckades med. Transferfönstret öppnar 17 juli och vi ska börja leta. Jag har fått en del förslag på spelare men det är ingen som jag har hunnit kolla närmare på, säger Miljanovic.

Även fystränaren Yulia Rakhmanava, gift med Artem Rakhmanov, försvinner bort från klubben.