AFC-tränaren Anders Johansson förnekar samarbetssvårigheter

Enligt AFC Eskilstuna fick assisterande tränaren Anders Johansson sparken på grund av samarbetssvårigheter med ledare och spelare. Något Johansson inte kan identifiera sig med.

‒Nej, verkligen inte, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

2 maj 2017 06:38

Under måndagskvällen avslöjade Fotbollskanalen att AFC Eskilstunas assisterande tränare Anders Johansson fått sparken. Något båda parter nu har bekräftat – men de har olika syn på anledningen.

‒Han (Alex Ryssholm) ringde mig på måndagskvällen och sa att jag inte skulle vara kvar. Han var väldigt svävande men sa något om att de fått klagomål. Jag har inte fått någon bra förklaring på vad, berättar Johansson.

På tisdagsförmiddagen offentliggjorde AFC i ett kort pressmeddelande på sin hemsida att uppgifterna från tränaren, att han ansett att klubben inte är tillräckligt professionell, inte är anledningen till att han får sluta utan samarbetssvårigheter med bland annat andra ledare.

‒Vilka ledare skulle det vara? Materialaren fick sluta för ett tag sedan så det är ju jag och Pelle (huvudtränaren Olsson) och Viktor (sjukgymnasten) kom för runt tre veckor sedan så det är väl de tre som funnits. Så det är ingenting jag kan identifiera mig med, säger Anders Johansson.

Han kom till AFC från Djurgården där han hade tillbringat sju år, det sista tillsammans med Pelle Olsson.

Blev du tagen på sängen av beslutet?

‒Ja, absolut.

Det är ingenting som har legat och grott?

‒Inte vad jag vet. Ingen har tagit upp en enda sak med mig. Är det någon som haft problem med mig borde man väl ha talat om det?

Hur känns det här?

‒Förjäkligt. Jag är otroligt ledsen, rent ut sagt, för att jag inte får vara kvar och fortsätta hjälpa Pelle med det vi påbörjat.

Kan du känna att det är ovärdigt på det sättet du får lämna?

‒Ja, det måste jag säga. Jag har klarat mig ifrån att få sparken under 25 år och jag vet att det tillhör spelet, men att få det på det här sättet man fått känns lite ovärdigt. Det tycker jag nog.

Enligt Fotbollskanalen ska Anders Johansson ha hamnat på kollisionskurs med ordföranden Alex Ryssholm då han ansett att vissa saker inom klubben inte sköts tillräckligt professionellt vilket enligt sajten ledde till sparken under måndagen.

‒Det vet jag inte var det kommer ifrån. Det har jag inte hört någonting om. Det är klart när man flyttar ett helt lag från Solna till Eskilstuna att det finns organisatoriska problem, men det är något vi tagit intern. Det var ingen stor grej på något sätt.

Det finns egentligen bara en grej som Johansson hade synpunkter på.

‒Det var lite rörigt kring sjukvårdsbiten i laget, det var väl det som vi försökte jobba rätt hårt med att få till vad gäller läkare och sjukgymnast. Det kom ju inte till förrän för några veckor sedan och det är klart att det låg och grodde litegrann när det aldrig blev klart. Annars finns det ingenting att klaga på och otroligt bra grabbar. Så jag har ingenting att klaga på.

När Eskilstuna-Kuriren talade med Pelle Olsson efter tisdagens träning, var det en fåordig chefstränare som svarade på frågor kring Anders Johansson.

‒Jag tycker det är tråkigt att han lämnat.

Enligt klubben var det på grund av samarbetssvårigheter med spelare och ledare som Anders fick lämna. Vad säger du om det?

‒Nej, jag har inga problem med att jobba ihop med Anders. Vi har jobbat väldigt bra tillsammans och det var mitt önskemål att han skulle komma hit och det har inte förändrats.

Det finns ju andra klubbar där den assisterande fått gå och där huvudtränaren valt, av lojalitet, att också kliva av. Vad känner du om det?

‒Jag har inget svar på det. Jag är här och jobbar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!