AFC föll efter sent avgörande

AFC Eskilstuna har det fortsatt tungt i allsvenskan. Laget föll efter ett sent avgörande borta mot Elfsborg. "Vi tar inga poäng och det räcker inte", säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic efter 0–1-förlusten mot Elfsborg.

15 maj 2019 21:53

Ett AFC Eskilstuna utan offensiva stjärnduon Adi Nalic och Denni Avdic stod upp bra borta mot Elfsborg.

Under den första halvleken förde Eskilstunalaget stora delar av matchen medan Elfsborg "endast" mäktade med en enda målchans – ett avslut av Jonathan Levi tätt utanför Ihor Levtjenkos stolpe – under första 45 minuterna.

– Vi vet att vi har ett väldigt bra kollektivt försvarsspel från matcherna i svenska cupen under försäsongen och nu verkar vi ta fram det igen även i allsvenskan, sade AFC-mittfältaren Wilhelm Loeper till C More i halvtid.

Men under den andra halvleken ökade hemmalaget Elfsborg pressen.

AFC hade det allt svårare att spela sig ur Boråslagets press, men skapade trots det fram en jättechans efter 63 minuters spel.

Ferid Ali, som fick chansen från start till vänster på det offensiva mittfältet, gjorde tre mål (!) mot Elfsborg under förra vändan AFC Eskilstuna var uppe i allsvenskan.

Och under onsdagskvällen var han bara centimeter från att göra ett fjärde mål på Boråslaget. Ett fint AFC-anfall avslutades med att Kadir Hodzic spelade in bollen snett bakåt mot Ali som sköt förbi Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr-Ellegaard, men rensades undan på mållinjen av Simon Strand.

Samme Strand var sedan den store segerkreatören för hemmalaget.

Efter 81 minuters spel drev han upp ett anfall och vann en hård duell mot AFC-backen Adnan Kojic som blev liggande i smärtor.

Strands brytning nådde därefter till Pawel Cibicki som med ett inspel genom hela AFC:s straffområdet nådde fram till Jesper Karlsson som satte segermålet.

– Jag tycker att den första halvleken var ganska jämn. Vi kontrollerade matchen ganska bra, men i den andra halvleken fick Elfsborg lite tryck på oss. De hade några inlägg och några bra chanser. Sen kom det sena målet och då hade vi inte så mycket tid kvar att göra något. Vi försökte, men utan att lyckas, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic till C More.

Förlusten innebär att AFC nu har åtta raka matcher utan seger i allsvenskan och fortfarande inte tagit poäng på bortagräs.

– Det är synd att vi inte fick med oss en poäng härifrån trots att vi gjorde en bra match. Det hjälper inte att vara med i matcherna, men inte få med oss några poäng. Vi har varit med i de flesta matcherna, men tar inga poäng och det räcker inte, säger Miljanovic.

Matchfakta

Elfsborg–AFC Eskilstuna 1–0 (0–0)

1–0 Jesper Karlsson (81).

Varningar, Elfsborg: Simon Lundevall, Pawel Cibicki.

AFC Eskilstuna: Christian Miljevic.

Domare: Adam Ladebäck, Visby.

Publik: 4 079.

Elfsborg (4–5–1): Kevin Stuhr Ellegaard – Fredrik Holst, Stian Gregersen, Joakim Nilsson, Simon Strand – Jonathan Levi (Jesper Karlsson 27), Samuel Holmén, Robert Gojani, Stefan Ishizaki (Deniz Hümmet 68), Simon Lundevall (Kevin Kabran 68) – Pawel Cibicki.

AFC Eskilstuna (3–4–3): Ihor Levtjenko – Felix Michel Melki, Jesper Björkman, José León – Adnan Kojic, Anel Rashkaj, Wilhelm Loeper (Ousmane Camara 84), Kadir Hodzic – Gustav Jarl (Christian Miljevic 68), Samuel Nnamani, Ferid Ali (Artem Rachmanov 87).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Tolén