Eskilstunaklubben gick in i säsongen 2018 med ett negativt eget kapital. I sitt periodiserade bokslut den 31 augusti hade man dock fått ordning på siffrorna och kunde visa upp ett positivt eget kapital istället. Därmed beviljades klubben elitlicens för 2019.

AFC gick dock ändå in i det här året med ett negativt eget kapital och under fredagen meddelade Svenska Fotbollförbundets licensnämnd att "föreningen måste visa upp ett positivt eget kapital den 31 augusti i år i ett periodiserat bosklut och lämna in likviditetsplaner som visar att de klarar sina betalningar under resten av året och en resultatprognos som visar minst noll i eget kapital den 31 december 2019" för att få elitlicens för 2020.

– AFC hade en handlingsplan i fjol för hur de skulle återställa det egna kapitalet under 2018, men eftersom att man inte klarade det och redovisade negativt kapital den sista december 2018, så får de inte en ny chans att upprätthålla en ny handlingsplan. Då blir det skarpt läge. De ska därför upprätta ett periodiserat bokslut den sista augusti 2019. De måste då kunna visa att det egna kapitalet är återställt, säger licensnämndens ordförande Richard Johnsson till Fotbollskanalen.

Om inte det egna kapitalet är återställt den sista augusti i år, så beviljas alltså därmed inte föreningen elitlicens för 2020.

– Då blir konsekvensen nekad licens. Då får de inte licens för nästa säsong, säger Johnsson.

Licensnämnden meddelar dock att AFC uppfyller UEFA klubblicens säsongen 2019/20:

"Athletic Eskilstuna AB uppfyller kriterierna inom områdena Sport, Anläggning, Personal och Administration, Juridik och Finans i enlighet med vad som anges i SvFF:s klubblicensbestämmelser”.