AFC-kryss mot Örebro: "Känns som en förlust"

Efter en flygande start i Futsalligan har AFC fått det allt motigare. Under söndagen kom lagets tredje raka match utan seger när det blev oavgjort mot Örebro SK.

AFC fick bara med sig en poäng i hemmamötet med Örebro.

Futsal2019-12-08 19:05

Örebro gick snabbt upp till en 2–0-ledning innan AFC:s Lukman Murad reducerade strax innan paus. Då hade Örebromålvakten Martin Herlin stått för en rad fina räddningar efter ett stort spelövertag från hemmalaget.

Andra halvlek hann sedan inte bli gammal innan AFC fick övertaget även på resultattavlan. Nikola Durovic dunkade vackert in kvitteringen och bara minuten senare fick Peyman Alkouyn på en kanonträff rätt upp i nättaket vilket gav hemmaledning 3–2.

– Peyman visade klass idag. En riktigt duktig spelare både offensivt och defensivt. Helt klart en bra värvning för oss, säger AFC:s Isam Abassi om nytillskottet från rivalen Strängnäs FC.

Men det går som bekant snabbt i futsal och gästernas kvittering lät inte vänta på sig. Denis Gerzic vände bort sin AFC-försvarare och borrade in 3–3 vid stolpen.

AFC gick sedan fram till både 4–3 och 5–4 men Örebro såg till att få med sig en poäng från Eskilstuna efter att Gerzic kvitterat från nära håll med mindre än minuten kvar.

– Det känns spontant som en förlust men vi krigade på bra där ute, säger Abassi.

I AFC saknades både landslagsspelaren Ayoub Abassi och Oliver Mänthykorpi på grund av avstängningar.

– Visst saknades dem på planen. Ayoub gör alltid mål och Oliver är en av våra nyckelspelare. Men de som var med idag gjorde det bra allihop.

I och med poängtappet tappade laget också serieledningen till Hammarby.