AFC och Strängnäs vinnare i målkalas

Fyra matcher i SFL och fyra segrar. Det är AFC Eskilstunas imponerande facit hittills. Under lördagen blev det 10-7 mot Djurgården. Strängnäs slog Torslanda med 11-9 och är fortsatt obesegrat.

AFC-trion Filip Baters, Rami Oraha och Nikola Durovic var glad efter vinsten hemma mot Djurgården.

AFC-trion Filip Baters, Rami Oraha och Nikola Durovic var glad efter vinsten hemma mot Djurgården.

Foto: Johannes Wahlberg

Futsal2019-11-09 21:10

Både AFC och Strängnäs lirade hemma under lördagen. Sammanlagt bjöds det på 38 mål i de båda matcherna.

Eskilstuna tog emot Djurgården och fick en flygande start. Efter bara lite mer än tio sekunder kom 1–0 och i paus var ställningen 5–2. När matchen var slut hade AFC vunnit med 10–7 inför 612 åskådare i Stiga Sports Arena och laget vet fortfarande inte hur det känns att tappa poäng i högsta serien.

– Jag tycker det är en bra spelad match. Det var en välförtjänt seger. Vi släpper in lite mycket men det får vi ta med oss till nästa match, säger målvakten Hampus Jakobsson till AFC:s hemsida.

Hampus gjorde sin första ligamatch på hemmaplan.

– Det var riktigt roligt faktiskt. Det är mycket publik som peppar upp en och man taggar till lite extra. Det är kul. Stämningen är otroligt bra här på Stiga. Vi har mycket hemmafans som stöttar oss i vårt och torrt.

Målen gjordes av Rami Oraha 2, Robin Zolfagary 2, Filip Baters, Lukman Murad,  Oliver Mäntykorpi, Nikola Durovic, Ayoub Abassi, Jamaal Raage.

Även Strängnäs bjöd sina knappt 200 åskådare på en härlig lördagsunderhållning. Gästande tabellfemman Torslanda gjorde första målet i Thomas Arena men fyra raka hemmamål betyde 4–1 i paus.

Gästerna kom dock tillbaka. 4–1 blev 4–4. Lagen följdes sedan åt till 7–7 innan Strängnäs gjorde det avgörande vinstrycket fram till 10–7. Till slut blev det alltså 11–9.

Nyförvärvet Patrick Ayala fixade ett av hemmalagets mål. De övriga gjordes av Peyman Alkoyun 3, Adnan Cirak 3, Muzaffer Arpacik 2, Sebastian Nygårds och Yanku Marrah.

Redan under söndagen spelar AFC igen då Hammarby väntar på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!