Båda lagen kom till spel med två raka förluster i bagaget. Häcken som i den senaste matchen mot AIK saknade anfallarenPaulinho på grund av matförgiftning hade den notoriske målgöraren med i startelvan igen under söndagens match.

AFC saknade åter den viktiga duon Felix Michel och Gustav Jarl men i startelvan gjorde Ferid Ali sin första match från start för säsongen vilket innebar att Kristian Miljevic var förpassad till bänken.

Häcken, som är ett av de tippade topplagen, började avvaktande men spelade upp sig och skapade den första halvlekens farligaste chans då AFC:s målvakt Ole Söderberg fick sträcka på sig lite extra i den 21 matchminuten på Paulinhos frispark.

Tio minuter senare kom den stora snackisen då Ole Söderberg som till synes enkelt plockade in Nasiru Mohammeds skott men i efterföljande situation tappade ut bollen. Fram störtade Häckens AlexanderJeremejeff och alla trodde nog då att det skulle bli ett ledningsmål för hemmalaget. Men på hans skott fick Söderberg upp en tå och styrde ut bollen till hörna.

– De första skottet borde han såklart hålla, muttrade AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

Precis innan halvlek var Jeremejeff nära igen då han nickskarvade bollen mot mål men då stod Söderberg i AFC-målet rätt placerad.

– Jag tycker ändå vi stod upp bra i första halvlek och hade matchen där vi ville, säger Miljanovic.

Den andra halvleken hade precis börjat när AFC fick sin första riktiga farlighet. Malmölånet AdiNalic tråcklade sig förbi flera hemmaspelare till ett bra läge men hans skott smet förbi Häckens högra stolpe.

Då var AFC med i matchen men när Häcken skruvade upp tempot hade AFC-spelarna svårt att hänga med. Kort efter vek Adam Andersson in i planen och Söderberg fick igen sträcka på sig och styra undan bollen på Häckenspelarens skott mot bortre stolpen.

DenniAvdic, som annars inte hade någon lyckad afton, var nära att ge AFC ledningen i anfallet efter då han kom högst på Wilhelm Loepers inlägg men nicken gick dock över målet.

I stället var det hemmalaget som gjorde ledningsmålet i den 63 minuten. På en omställning tre mot två blev Häckens Adam Andersson fri i straffområdet och kunde placera in 1–0. Och tio minuter senare kunde inbytte Ahmed Yasin lobba sig förbi KadirHozic och sedan servera en fri Paulinho som i straffområdet dunkade in 2–0.

– Det målet blev tungt mentalt, säger Miljanovic.

I AFC fick Vladislav Bragin göra sin allsvenska debut. Den ryske anfallaren hade bara varit på planen i drygt tio minuter då Häcken på övertid utökade ledningen till 3–0. Adam Andersson väggade sig förbi AFC-försvaret och satte 3–0 vilket också blev det sista som hände i matchen.

– Häcken har många individuellt skickliga spelare så stämmer det inte för den ena, stämmer det för den andra. Hade vi kunnat hålla tätt en bit in i andra halvlek så hade de säkert blivit stressade. Vi är gröna i vissa skeden av matchen som på 1–0 där vi kunde ha tagit en varning lite tidigare. Sådana misstag straffas mycket tydligare i Allsvenskan, säger AFC-tränaren och fortsätter:

– Det som vi tar med oss, trots förlusten, är prestationen i första halvlek och att vi i andra halvlek skapade lägen. För på de chanserna vi skapade måste vi göra något mål.