AFC-spelarens starka säsong har gett eko: "Det har funnits intresse"

Tredje mest speltid i laget och trea i interna poängligan. Kadir Hodzics starka säsong har inte gått obemärkt förbi. På söndag möter han sitt gamla lag igen.

9 juni 2018 06:12

Efter tre säsonger med Norrby, varav den sista i Superettan, valde vänsterbacken Kadir Hodzic att flytta vidare. 24-åringen bytte Borås och Häradsbygden mot Eskilstuna och Mälardalen för spel med ett från Allsvenskan nedflyttat AFC.

Förutom avstängningen när AFC kryssade mot strecklaget Varberg har Hodzic startat varje match och bara blivit utbytt en gång. Då blev han skadad och minuterna efteråt satte Halmstad det avgörande målet till 2–1.

Det är bara Adnan Kojic och Alexander Michel som har spelat fler minuter än Hodzic som dessutom är delad trea i poängligan med tre mål och en assist. Endast anfallarna Samuel Nnamani och Ousmane Camara är före.

– Jag inledde bra där och hade kanske en liten dipp senaste tiden. Formen känns bra och det går bra för laget plus att vi har en stark defensiv. För egen del har jag ytterligare kliv att ta men jag är på god väg dit för att ta nästa steg i karriären. För mig har det mer med den mentala biten att göra och att slappna av i mitt spel, säger Hodzic.

Han kommer ursprungligen från Skene, drygt tre mål från Borås, men har även spelat en tid med Motala. I Norrby var han främst vänsterback men hos AFC har uppgiften varit att ta hand om vänsterkanten i ett 3-4-3.

– Det är mer som wingback och för mig personligen är det bättre att få komma upp i banan. Jag har presterat mer poäng än i Norrby där jag hade en klar vänsterbacksposition. Det passar mig mycket bättre att få komma mer offensivt. Det är tyvärr så i dagens fotboll att man måste bidra med poäng för att ha en bra utveckling. Jag hade velat ha lite fler assist och ska jobba på det.

Är det klubbar som hört av sig till dig?

– Det är klart att vänsterbackar inte växer på träd och jag vet själv att det har funnits intresse. Det är fullt fokus på AFC och sedan får vi ta det efter säsongen. Det finns fortfarande detaljer i mitt spel som jag måste bättra för att ta ytterligare steg – men det kommer.

Söndagens match mot Norrby blir speciell för Hodzic som återigen får möta sina gamla lagkompisar. AFC vann i våras på Tunavallen med 4–0 och Hodzic gjorde ett av målen.

– Jag gjorde mål då och var på väg att fira innan jag kom på att det var mitt gamla lag. Det blir att man är så inne i matchen att man inte tänker att det är ens gamla lagkompisar. De kommer nog låta oss ha bollen, överbelasta kanterna och skapa lägen därifrån. Det gjorde vi när jag spelade där. Det ska bli otroligt kul att få komma hem och ha familjen och vännerna nära där. Några vänner kommer över och det blir kul.

Vilka tror du de håller på?

– Farsan håller faktiskt på Norrby men det är klart att hans prio är AFC.

Även för AFC-tränaren Nemanja Miljanovic blir matchen lite av en hemkomst då han kom till Borås i tonåren och har en lång bakgrund med Elfsborg.

– I Elfsborg var vi i samma arena som Norrby under två och jag känner en del spelare och ledare där. Det blir lite som att komma hem och det är samma ordförande i klubben som när jag spelade i Elfsborg för 25 år sedan, säger han.

Norrby ligger en poäng ovanför kvalstrecket men har inte vunnit på fem matcher och har gjort minst antal mål i serien. Samtidigt är AFC det lag som släppt in minst antal mål.

– De har haft problem med sina forwards och haft skador på Lasse Nilsson och Richard Yarsuvat. Ibland räcker ett mål för att vinna en match och vi har haft lite bekymmer där uppe också men ligger ändå i toppen, säger Miljanovic.

AFC har inga skadeproblem annat än på backen Robert Åstedt och på målvakten Gianluca Curci som båda två är frågetecken.

AFC:s poängliga

1. Samuel Nnamani – 6 (6 mål+0 assist)

2. Ousmane Camara – 5 (3+2)

3. Kadir Hodzic– 4 (3+1)

4. Oke Akpoveta – 4 (3+1)

5. Adnan Kojic – 4 (1+3)

6. Kermit Erasmus – 2 (2+0)

7. Christian Miljevic – 2 (1+1)

8. Gustav Jarl – 2 (1+1)

9. Anel Rashkaj – 2 (0+2)

10. Ibrahim Blati Touré – 2 (0+2)

11. Zourab Tsiskaridze – 2 (1+1)

12. Robert Åstedt – 1 (1+0)

13. Aaron Bazoukou – 1 (1+0)

14. Wellyson – 1 (1+0)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!