AFC värvar: Ska tillföra anfallet lite alternativ

En spelare in och en ut. Under tisdagen blev det klart att AFC fortsätter med att spetsa truppen innan transferfönstret stänger.

– Vi har gjort klart med en skolad anfallare med målsinne som fortfarande är ung och utvecklingsbar, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

2 april 2019 16:01

Under den gångna helgen satte Allsvenskan i gång och många klubbar har spikat sina trupper. För en del av landets fotbollsklubbar är det full aktivitet innan det svenska transferfönstret stänger den 4 april. Så är det även för AFC Eskilstuna som under tisdagen gjorde klart med ett nyförvärv.

Spelaren det handlar om är den ryske 21-årige anfallaren Vladislav Bragin som fostrats i Krasnodar där nu de svenska landslagsspelarna Viktor Claesson och Kristoffer Olsson spelar.

Under två säsonger spelade anfallaren 17 matcher i den slovakiska högstaligan med Michalovce och sedan en kort tid med Slavoj Trebisov i andraligan. I februari var han tillbaka i Ryssland då han skrev på för högsta ligaklubben Ural – en klubb som även den tidigare AFC- och Djurgårdenspelaren Othman El Kabir representerar. Men efter bara två månader i klubben väljer han att skriva på för AFC.

– Vi fick tips från en agent att han var intresserad av en flytt, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

Vladislav Bragin har ingått i Urals A-lagstrupp och den senaste tiden spelat med deras U23-lag.

Bragin mäter 1,89 centimeter och har skrivit på ett treårskontrakt med AFC.

– Han är tänkt att tillföra anfallet lite alternativ, säger Miljanovic.

En som ser ut att lämna klubben är den 19-årige anfallaren Kerfala Cissoko som hoppade in i kvalet mot BP förra året. Han är aktuell för Superettanklubben Dalkurd.

– Just nu har vi spelare som går före honom och vi vill inte bromsa upp hans utveckling. Kerfala behöver speltid, säger Nemanja Miljanovic som också förklarar att det i så fall inte blir någon större övergångssumma utan att det mer handlar om en vidareklausul.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson