Efter en strålande start på säsongen med avancemang till cupfinalen och 3-1-seger i den Allsvenska premiären hemma mot IFK Göteborg har det gått tyngre för AFC Eskilstuna. Det har blivit en poäng på de senaste fyra matcherna och flera nyckelspelare har tvingats stå över matcher på grund av skador.

I går föll AFC tungt med 0-1 hemma mot Östersund och Eskilstunalaget åkte även på en något mer oväntad smäll utanför arenan. AFC Eskilstuna har ett samarbete med Tuna Trafik och en av deras bussar med en tydlig AFC-logga stod parkerad i parkeringsfickan som ligger längs med Krongatan utanför Tunavallen.

Det föll inte i god jord hos parkeringsvakterna. Efter matchen låg en gul lapp under bussens ena vindrutetorkare.

Artikelbild

| Bussen tillhör Tuna Trafik som har ett samarabete med AFC Eskilstuna.

AFC Eskilstunas klubbchef Jose Franco kände inte till p-boten när Eskilstuna-Kuriren hörde av sig och han är osäker på vilka bestämmelser som gäller för parkeringsfickan under matchdag.

– När till exempel AIK och Djurgården är här stänger vi av en stor zon som är vår under den tid matchen pågår. Vi brukar ställa bussar där då. Hur det är i det här fallet vet jag inte, säger Jose Franco.

Bussen hade kört åskådare från restaurangen Pitchers till Tunavallen som en del av AFC:s hospitalitypaket.

Vad tycker du om att de bötfäller en "AFC-buss" precis utanför arenan under match?
Artikelbild

| Bussen stod parkerad i parkeringsfickan på Krongatan utanför Tunavallen.

– Jag vill inte säga så mycket om det innan jag vet vad som gäller, om det är ok för oss att stå där eller inte.

Eskilstuna kommuns hemsida listas tio bussparkeringar på kommunens mark, parkeringsfickan utanför Tunavallen är inte en av dessa parkeringsplatser. Oavsett om du har en AFC-stripad buss eller inte...