AFC Eskilstuna åkte på säsongens första hemmaförlust under mötet med Östersund i går.

Efter Östersunds ledningsmål i den första halvleken försökte AFC trycka på för en kvittering i den andra halvleken, men hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt heta målchanser.

I stället bildades en stor frustration och under flertalet tillfällen under den andra halvleken rök både AFC- och ÖFK-spelare ihop i flera heta diskussioner.

Artikelbild

| Denni Avdic hade en bra kvitteringschans i första halvlek, men avslutet täcktes undan.

Och efteråt riktades den största AFC-ilskan mot huvuddomaren Magnus Lindgrens insats.

– Jag mådde inte bra efter slutsignal. Jag kände en enorm besvikelse, verkligen. Jag tycker att vi får för mycket emot oss och det är för sådana saker som vi inte kan påverka egentligen. Man ska inte säga för mycket, men tyvärr ...

Syftar du på domarinsatsen då eller?

– (Leende). Ni får tolka det hur ni vill.

Okej. Men vad tyckte du om domarinsatsen då?

– Jag gillar inte att prata om det i media efteråt. Jag har sagt mitt till honom på planen och jag gjorde det på ett vänligt vis.Jag sa till honom vad jag tyckte, både under och efter matchen och så vidare, men i efterhand vill jag inte kommentera det mer. Han försöker göra sitt bästa, men ibland blir det inte som man har tänkt sig.

Själva matchen då?

AFC inledde piggt och hade två fina möjligheter inledningsvis.

Efter bara någon minuts spel drog Adi Nalic till med ett jätteskott, men Aly Keita svarade för en fin räddning med fingertopparna.

Kort därefter slog Nalic en fin hörnvariant där Kadir Hodzic missade bollen från nära håll.

Men ju längre halvleken led desto mer jämnade Östersund ut spelet.

Och efter 23 minuters spel slog Tesfaldet Tekie en boll in över AFC:s backlinje vilket friställde Dino Islamovic som bombade in ledningsmålet.

Och nämnde Nalic var den som låg bakom det mesta i anfallsväg för hemmalaget. I slutet av första halvlek hade han på nytt ett fint skruvat avslut från drygt 20 meters avstånd vilket på nytt tvingade Keita till en fingertoppsräddning.

I andra hade AFC svårt att omsätta sitt spelövertag till målchanser. Och trots en forcering under slutminuterna hade AFC svårt att få fram den riktigt heta kvitteringschansen.

– Den här förlusten är den tyngsta vi har haft hittills, vi är bättre sett över hela matchen egentligen. Så det är oerhört tungt, vi förtjänade så mycket mer, säger Adi Nalic.