Albin hjälte i kvaldrama

När KIB och Trosa/Edanö möttes i kvalet till division 2 blev det ett drama som inte kunde avgöras under ordinarie matchtid. Men 2.48 in på förlängningen blev Albin Dahlqvist KIB:s hjälte.

29 mars 2019 21:15

I vinterns division 2-spel var KIB före Trosa/Edanö i tabellen, efter att bland annat ha vunnit lagens båda möten. Men säsongen avslutas med att båda lagen tillsammans med Nykvarn U tvingas till ett kval för att säkra en plats i tvåan till nästa säsong.

Det blev ett drama som avgjordes först i den fjärde perioden.

Visst, det fanns tecken redan i den första perioden att Trosa/Edanö var hetast och skapade mest. KIB blev pressat, men gick till första periodpausen med en 1–0-ledning efter August Härnströms straffmål efter drygt fyra minuter.

Så när Trosa/Edanö kvitterade i mitten av den andra perioden var det lite av retroaktiv utdelning och med bara 28 sekunder kvar gjorde laget också psykologiskt viktiga 1–2. Som om inte det vore nog kom 1–3 redan i sista periodens första minut och KIB:s uppförsbacke blev ännu brantare.

Men hemmalaget vek inte ned sig och efter 13 minuter gav kampen utdelning när David Eriksson reducerade och med mindre än en och en halv minut kom 3–3 genom Gustaf Winterros Malmsten – en kvittering som tog matchen till förlängning.

Där sköt KIB över i första läget, men när andra chansen kom fixade Albin Dahlqvist segern och extrapoängen till KIB.

– Vi sprang inte tillräckligt och gjorde ingen bra match i de två första perioderna. Så långt räddade vår målvakt John Larsson oss från ett större underläge och Trosas ledning var motiverad, sa KIB-coachen Hans Johansson.

Men fortsättningen blev häftig.

– Vi fick energi och momentum och efter kvitteringen var det inget snack, vi gick för extrapoängen i förlängningen – och vi fick den, säger Hans Johansson.

Därmed toppar KIB tabellen efter två omgångar, före Trosa/Edanö och nollade Nykvarn U. Två omgångar återstår i kvalet, som ingen i dag vet betydelsen av. Men säkrast är att vinna för att vara garanterad en plats i tvåan nästa säsong. En andraplats kan räcka, men det förutsätter att Gnesta senare i vår kvalar sig upp i division 1.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Göransson