Allsvensk premiär för AFC Eskilstuna: "Nu börjar det roliga"

På söndag drar fotbollssäsongen i gång med allsvensk premiär på Tunavallen då AFC Eskilstuna får besök av IFK Göteborg.

– Nu börjar det roliga och det som alla längtat efter. Vi räknar med minst 3 500 åskådare och med lite tur kanske det blir 1 000 till, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

30 mars 2019 08:30

Senast AFC Eskilstuna spelade en allsvensk match var den 5 november 2017. Men på söndag är det alltså dags igen.

IFK Göteborg, som senast vann Lennart Johanssons pokal 2007, är det enda laget i Allsvenskan som befunnit sig i samma serie de senaste 20 åren.

Till årets säsong har gästerna tappat viktiga pjäser i Tobias Hysén som slutat och Emil Salomonsson till japanska Sanfrecce Hiroshima. Lägg därtill att tränaren Poya Asbaghi, som gör sin andra säsong i IFK Göteborg, har haft en tung inledning på försäsongen med bland annat förluster mot Gais (0–3) och Falkenberg (0–2).

– Man kan inte dra för stora växla av det. Framför allt har de en historik och tradition av att vara en storklubb. Truppmässigt är det kanske inte den bästa generationen samtidigt som de har haft lite skavanker på nyckelspelare som nyförvärvet Sebastian Eriksson, säger Nemanja Miljanovic och fortsätter:

– Det känns som de har ändrat lite i deras spelfilosofi för tidigare har de haft ett mer rakare spel. Nu är lite mer tekniska, vill ha mer boll och känns som ett helt nytt IFK.

För egen del är AFC-tränaren, trots att några spelare vilade från träning i veckan, optimistisk inför premiären.

– Felix Michel, Anel Rashkaj och Gustav Jarl har känt sig lite slitna men det är också de som varit i gång hela försäsongen, säger Miljanovic men understryker också att det inte finns några frågetecken för deras medverkan på söndag.

Enligt Miljanovic närmar sig även anfallaren Denni Avdic en startplats i laget. De enda som inte aktuella för spel är den skadade duon målvakten Ole Söderberg och den defensive mittfältaren Robert Åstedt.

Det allsvenska mötet mellan AFC Eskilstuna och IFK Göteborg kan du som vanligt följa i vår liverapportering på ekuriren.se med start klockan 17.30.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson