Olivia Schough tveksam till spel

Dagen efter match är Olivia Schough mer fundersam till om hon är spelklar redan till Mallbacken borta på onsdag.– Det känns tveksamt, säger Eskilstuna United-stjärnan.

13 juni 2016 14:10

Olivia kunde inte slutföra 0–0-matchen mot Göteborg på grund av knäsmärtor. Besvären kom långt tidigare än när hon byttes ut.

– Jag kände av det lite redan efter några minuter. Men mot slutet blev det outhärdligt. Det känns som samma grej jag hade under VM i fjol och jag tror att mina knän har svårt för att växla mellan olika underlag. På landslagsuppehållet var det naturgräs och nu var jag tillbaka på konstgräs igen, säger hon.

Under VM försvann problemet ganska snabbt men Olivia påpekar att hon mer eller mindre fick behandling dygnet runt då. Samma person som hjälpte henne då ska Unitedspelaren träffa under tisdagen.

– Ja, hon ska behandla knät igen och sedan blir det väl nästan hon som får avgöra om jag kan spela mot Mallbacken eller inte. Jag vill ju inte riskera något med tanke på bland annat OS men samtidigt, är jag okej så spelar jag förstås.

Hur är det med smärtan nu?

– Jag kan gå omkring obehindrat men jag har ju inte försökt springa alls.

En annan som var plågad i slutet av matchen var defensiva mittfältaren Petra Andersson. Där är det dock ingen fara för onsdagens drabbning.

– Det var bara kramp så det är lugnt, hälsar Petra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa