Aspgren pratar med flera klubbar

Tre år i Smederna och tre raka SM-guld. Nu funderar Pontus Aspgren på sin framtid.

Pontus Aspgren har kört tre år för Smederna och tagit tre raka SM-guld med klubben. Nu går hans kontrakt ut.

Pontus Aspgren har kört tre år för Smederna och tagit tre raka SM-guld med klubben. Nu går hans kontrakt ut.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Sport2019-10-03 15:44

En skada på Adrian Miedzinski gjorde att Pontus Aspgren fick chansen i SM-finalen mot Dackarna och blev en av Smedernas guldhjältar i år igen. Efter tre framgångsrika säsonger hos Eskilstunaklubben står Pontus i valet och kvalet.

– Jag har varit i Smederna i tre år och mitt kontrakt går ut. Vi för bra diskussioner nu men det finns även andra klubbar som är ute efter mig. Vi får se vad det blir, ingenting är klart. Självklart ligger Smederna högt upp på listan. Jag har trivts bra i klubben med exempelvis alla funktionärer och fans, säger Pontus. 

Vilka andra lag är det som visat intresse?

– Det säger jag inte ... tyvärr för din del (skratt).

Enligt uppgifter till Eskilstuna-Kuriren ska två av klubbarna vara Västervik och Rospiggarna.

Aspgren har fått köra sparsamt i årets elitserie på grund av snittreglerna.

–  Jag vill ha en tydlig roll i det lag jag ska åka för nästa år och då får man säga vad man vill som lagledare. Det går inte att ta ifrån mig att jag är en av Sveriges bästa förare och då ska man få åka i Elitserien. Det är ändå mitt jobb och då måste jag se till helheten där få köra mycket och ekonomi är två saker, säger Pontus.

I helgen kör han Guldhjälmen i Tjeckien. 2014 tog sig Aspgren till finalheatet och slutade sexa. 2012 vann han juniorernas motsvarighet. 

–  Det skulle vara fränt att ta hem den stora också. Men det är riktigt tuff konkurrens, säger Pontus som tidigare i år var ytterst nära att kvala in till nästa års VM-serie.

Bland förarna  han ställs mot i Pardubice på söndag märks smedkompisarna Gleb Chugunov och Andzejs Lebedevs samt Antonio Lindbäck, Matej Zagar, Martin Vaculik och Jason Doyle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!