Fjärde restaurangen i Skiftinge klar – stor food court

Nya Skiftinge handelsområde har fyra restauranger planerade. Yum Yum, KFC och Jureskogs är de tre första. Nu är även den fjärde restaurangen klar – en stor food court.

– Konceptet bygger på fyra restauranger i en. En turkisk och libanesisk med kolgrill, en husman med svensk mat och à la carte samt en italiensk med pizza och pasta, säger Rizan Mustafa.

– Konceptet bygger på fyra restauranger i en. En turkisk och libanesisk med kolgrill, en husman med svensk mat och à la carte samt en italiensk med pizza och pasta, säger Rizan Mustafa.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2020-07-26 19:48

I slutet av maj räknar Rizan Mustafa, grundare, ägare och vd till Efendys food court, med att öppna en restaurang i sin hemstad. Efendy betyder gentleman på många språk i Mellanöstern, med s i slutet blir det plural, gentlemän. 

– Konceptet bygger på fyra restauranger i en. En turkisk och libanesisk med kolgrill, en husman med svensk mat och à la carte samt en italiensk med pizza och pasta, säger Rizan Mustafa.

Vid årsskiftet öppnade han Efendys food court i Hälla shopping i Västerås, i H&M:s gamla lokaler. Det är en gigantisk restaurang på 1 400 kvadratmeter med plats för 420 matgäster. Restaurangen i Skiftinge blir inte fullt lika stor, men störst i området.

– Den blir på runt 600 kvadratmeter med sittplatser för 200 inomhus och 70-80 utomhus, förklarar Rizan Mustafa och fortsätter:

– Vårt mål bygger på att alla ska känna sig hemma. Inredningen är som om man var hemma och det ska passa små barn upp till äldre över 90 år. De yngsta har även ett eget lekland inne i restaurangen.

När Efendys slår upp dörrarna i Eskilstuna blir det Rizan Mustafa tredje restaurang han öppnar inom ett och ett halvt års tid.

– Vi ska bli en stor kedja, den första restaurangen är i Västerås och i september öppnar vi i Karlstad. Min tanke är att öppna två nya restauranger varje år framöver, säger Rizan Mustafa och tillägger:

– Eskilstuna är den ena nästa år, den andra kan jag inte avslöja än.

Hur många ska jobba på restaurangen?

– Jag räknar med att anställa mellan 17 och 22 personer, de flesta jobbar heltid plus några timanställda. Vi kommer att börja söka efter personal någon gång efter årsskiftet. Det krävs många anställda då vi har flera olika restauranger i restaurangen. Vi gör all vår mat från grunden, vi vill att allt ska vara så bra som möjligt, förklarar Rizan Mustafa.

Kan gästerna ta ett glas vin till maten?

– Vårt koncept bygger inte på alkohol, så nej vi kommer inte att servera alkohol. Alla våra ställen ska vara likadana, oavsett vilken Efendys du besöker. Det betyder att maten ska smaka likadant oavsett vilken av mina restauranger du äter på, säger Rizan Mustafa och avslutar:

– Tanken är att alla fyra restauranger i Skiftinge ska öppna samma dag, vi vill att det ska bli en storslagen invigning.

Efendys har även en app där kunder kan beställa, betala och sedan hämta maten i kassan. Alla restauranger är kontantlösa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!