Ingen idrott utan dessa fantastiska ledare

Det är matchhjältarna och guldmedaljörerna som får rubrikerna. Men det finns andra som är värda dem lika mycket.

Jimmy Larssons ledarinitiativ fick en hel bygd på fötter.

Jimmy Larssons ledarinitiativ fick en hel bygd på fötter.

Foto: Anders Göransson

Sport2019-12-31 07:36

Jag tänker på alla idrottsledare. Men inte fotbollslandslagets Janne Andersson i första hand. Jag är på en helt annan nivå. Ungdomarnas. Knatteserier och träningar skulle inte funka utan dem.

I artikelserien ”I idrottens tjänst” i Katrineholms Kuriren har vi presenterat och lyft fram den skjutsande föräldern, skridskosliparen, fixaren. Ja, alla dem som idrotten inte klarar sig utan, men som ingen saknar förrän fatet med hembakta bullar i kioskserveringen är tomt eller matchstället inte tvättat.

Det skulle inte finnas någon gymnastikklubb i Katrineholm utan Lotta Nilsson, ingen simning utan Ola Pettersson och inget bandykul utan Josefine Sandqvist, ingen fotboll utan Jonas Nilsson och Urban ”Abba” Pettersson, ingen volleyboll i Vingåker utan alla dessa fantastiska idealister som offrar så mycket av sin fritid, inte bara för sina egna barn utan också andras. Årets starkaste minne är från besöket på Tisnarvallen i Marsjö/Byle och Jimmy Larssons initiativ till en annorlunda fotbollsskola som satte fart på en hel bygd. 

ÅRETS bästa kommentar: KVBS bortamatch mot Tillberga var på väg att urarta, det var upprört och tydligare kan inte begreppet domarstryk bli. Efteråt hade tränaren Roger ”Gubben” Carlsson kunnat ösa galla om osportsliga motståndare och usla domare. Men han snuddade inte ens vid ordet skandal utan lyfte fram sina två unga A-lagsdebutanters insatser. Det är stort.

TILL sist ett riktigt Gott Nytt År till dig och alla läsare med önskan om ett bra 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!