Krantz hoppas kunna spela mot Guif

Hittills har Adam Krantz inte spelat alls i handbollsligan med Redbergslid. Men under fredagskvällen tror exguifaren på comeback.

Adam Krantz, som här syns i aktion under ne match mot Malmö förra säsongen, hoppas på spel med sin klubb Redbergslid mot Guif under fredagskvällen.

Adam Krantz, som här syns i aktion under ne match mot Malmö förra säsongen, hoppas på spel med sin klubb Redbergslid mot Guif under fredagskvällen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Sport2019-09-27 07:00

I somras lämnade målvakten Adam Krantz Guif för att flytta till Västkusten och ligakonkurrenten Redbergslid.

Försäsongen i nya klubben gick också bra – tills en kvart av genrepet återstod.

– Jag fick ett skott mot mig som jag räddade. Dessvärre träffade bollen ett av mina finger illa som bröts. Jag tvingades till operation och har inte kunnat spela i serien än, berättar Krantz.

Under fredagskvällen tar RIK emot Guif i Scandinavium.

Då tror och hoppas 28-åringen på comeback.

– Det är tanken. Jag känner mig bra men vår läkare har förstås sista ordet, säger Adam.

RIK har så här långt spelat tre matcher. Den första på hemmaplan i Göteborgs hockeytempel som blivit Redbergslids nya borg sedan Lisebergshallen rivits gick dock inget vidare.

Mindre än två minuter hann spelas mot Skövde den 11 september innan matchen bröts. Anledningen var kondens som bildats mellan isen och golvet som lagts ovanpå. Det gjorde att det blev alldeles för halt för att spela handboll.

– Nu är det dock fixat. Vi har spelat där och även tränat på golvet så nu är det nog inga problem längre, berättar Krantz inför mötet med Guif som han ser fram emot.

– Det ska så klart bli kul att träffa grabbarna som är kvar i laget. Det ska även bli intressant att möta dem.

Vad säger du om din gamla klubb så här långt?

– Jag tycker de gjort det bra de senaste matcherna. Inte minst Eric Johansson som fått ett riktigt genombrott, kan man säga. Han är en kille vi behöver se upp med.

Han gjorde tio mål senast. Det vill du gärna se till att han inte gör mot er, antar jag?

– Ja ... Eller, han kan väl få göra tio mål om det är så. Bara vi gör elva eller fler och vinner ...ha, ha ...

Guif kommer som bekant till fredagens bortamatch med två raka segrar i bagaget.

– Väldigt skönt för oss att vinna och jag är oerhört stolt över hur vi genomfört matcherna (mot Skövde, vinst 28–24 och Önnered 29–23). Inte minst är det kul att se hur försvarsspelet stämmer mer och mer. KIllarna vill verkligen vara med och blocka skott och offrar sig hela tiden, säger tränaren Zoran Roganovic som har ordinarie lag att tillgå utöver långtidsskadade Erik Persson.

– Marcus (Ekman) som hade lite ont i armbågen senast kan köra för fullt igen, säger Guiftränaren.

Matchen mellan RIK och Guif börjar klockan 19 på fredagskvällen och du följer den förstås som vanligt via vår livechat på ekuriren.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!