Kryss i avslutningen: "Vi har bara börjat"

United har aldrig besegrat Växjö i damallsvenskan. Inte heller blev det så när lagen kryssade i säsongsavslutningen på Myresjöhus Arena.

Eskilstuna United kryssade i säsongsavslutningen mot Växjö. Loreta Kullashi stod för assisten till 1-1-målet.

Eskilstuna United kryssade i säsongsavslutningen mot Växjö. Loreta Kullashi stod för assisten till 1-1-målet.

Foto: Arkivbild

Sport2019-10-26 17:57

Tanken var att United skulle säkra tredjeplatsen under lördagen. Då krävdes en seger mot Växjö samtidigt som Vittsjö tappade poäng mot ett nedflyttningshotat Djurgården. 

Men det var inte mycket som stämde för Eskilstunalaget under första halvlek på Myresjöhus Arena i Växjö. Hemmalaget satte otroligt hög press från start, något som ställde gästerna helt. Missade passningar och slarv avlöste varandra och det annars så stabila Unitedförsvaret såg stundtals väldigt förvirrat ut.

– Växjö är fotbollssmarta och satte en hög press. När vi inte heller kom upp i nivå gick vi i deras fälla och fick inte fart på vårt spel alls, säger Unitedtränaren Magnus "Munken" Karlsson.

Det dröjde fram till halvtimmen innan Växjödominansen gav utdelning då Ria Öling tilläts driva fram till straffområdet och placera in 1–0. Ett resultat som höll sig till paus. 

Det var ett mer taggat United som kom ut i den andra halvleken. Passningarna började sitta är de skulle och i den 54 minuten serverade Loreta Kullashi en fri Felicia Rogic som rullade in kvitteringen. Minuten senare frispelades Rogic på nytt men fick då inte kontroll på bollen. 

– Vi fick mycket bättre ordning i den andra halvleken. Då var det Växjö som ofta blev felvända och då blev det svårt för dem. 

Växjö hade inte mycket att komma med under sista 45 samtidigt som United radade upp fina målchanser, utan att lyckas. Matchen slutade 1–1 och Växjö förblir en svår nöt för United som aldrig har besegrat smålänningarna i damallsvenskan.

– Ja, jag vettifan vad jag gör för fel, säger Munken och skrattar. 

– De är ett bra lag och har inte förlorat hemma sedan nya tränarna tog över. Men med chanserna vi skapade borde vi ha vunnit. 

Vittsjö slog i sin tur Djurgården och United fick därmed nöja sig med en fjärdeplats, alltså bronsmedalj.

– Det var inga klackar i taket efter slutsignal, vi vill så mycket mer än en fjärdeplats. Men om jag blickar tllbaka är jag nöjd med många saker i år. Vi har tränat bra, uppnått en stark fysisk status mycket tack vare Annica Barsley och nöjd med resultaten efter att serien vände. Tyvärr kan man inte bortse ifrån våren men när vi går in i nästa säsong, den sjätte januari, gör vi det med en bra känsla. Vi har bara börjat, avslutar Munken. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!