"Vet inte om laget orkar i 90 minuter"

Dags för Ă„terstart i Bundesliga. Men hur Ă€r formen hos spelarna? –Vi vet inte om laget orkar i 90 minuter, sĂ€ger Bayern MĂŒnchen-trĂ€naren Hansi Flick inför mötet med Union Berlin.

Robert Lewandowskis Bayern MĂŒnchen gĂ€star Union Berlin i Ă„terstarten av Bundesliga. Arkivbild.

Robert Lewandowskis Bayern MĂŒnchen gĂ€star Union Berlin i Ă„terstarten av Bundesliga. Arkivbild.

Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Sport2020-05-16 06:40

Regerande mÀstarlaget Bayern toppar tabellen med fyra poÀngs marginal ner till Borussia Dortmund inför söndagens bortamatch mot Sebastian Anderssons Union Berlin. MÄnga blickar kommer att riktas mot Tyskland i helgen dÄ ligafotbollen Äterstartar bakom stÀngda dörrar efter ett tvÄ mÄnader lÄngt uppehÄll pÄ grund av coronakrisen.

Bayern, precis som övriga klubbar i Tyskland, har bara varit i gÄng med fullkontaktstrÀning i nÄgon vecka och Flick Àr osÀker pÄ spelarnas matchform.

– Vi har trĂ€nat bra och spelade tre 20-minutersmatcher i söndags. Det var vĂ€ldigt hög intensitet, men vi vet inte riktigt var vi stĂ„r. Det Ă€r bara att gilla lĂ€get, sĂ€ger trĂ€naren.

Fem byten

Han vÀlkomnar beslutet frÄn den tyska ligan om att tillÄta fem byten, i stÀllet för normala tre, under resten av sÀsongen, men hoppas att lagen inte ska missbruka den tillfÀlliga regelÀndringen.

– Jag har tvĂ„ alternativ till, sĂ„ jag Ă€r vĂ€ldigt glad, sĂ€rskilt i den hĂ€r situationen. Jag hoppas bara att det inte anvĂ€nds för att slösa tid, sĂ€ger han.

– Vi kommer anvĂ€nda det för att ersĂ€tta en trött spelare. Det Ă€r perfekt under veckor med mĂ„nga matcher.

Bayern-ordföranden Karl-Heinz Rummenigge menar att Bundesliga kommer ha miljardpublik i helgen, dÄ ligorna i England, Spanien och Italien fortfarande inte Àr i gÄng.

– Över 200 lĂ€nder kommer att titta, sĂ€ger Flick.

"Hela vÀrlden kommer titta"

– SĂ„ vi har en enorm publik och vill leverera en topprestation. Hela vĂ€rlden kommer titta pĂ„ Tyskland, för att se hur vi gör. Om vi kan sĂ€kerstĂ€lla att sĂ€songen fortsĂ€tter kommer det att skicka en signal till alla ligor.

En framstÄende tysk idrottslÀkare har varnat för att fotbollsspelare kan fÄ sina karriÀrer förstörda av lungproblem om de smittas av coronaviruset.

Flick sĂ€ger att hans spelare har möjligheten att stĂ„ över matcher, men endast den skadade trion Philippe Coutinho, Corentin Tolisso och Niklas SĂŒle Ă€r otillgĂ€nglig inför söndagens match.

– Jag Ă€r inte orolig för mina spelare. Vi har lyft frĂ„gan. Om en spelare hade tvivlat hade han kunnat vĂ€lja att inte spela – utan konsekvenser. Men alla Ă€r med utom de som Ă€r skadade.

Fakta: Helgens matcher i Bundesliga

Lördag: Dortmund–Schalke, Leipzig–Freiburg, Hoffenheim–Hertha Berlin, DĂŒsseldorf–Paderborn, Augsburg–Wolfsburg (alla 15.30), Frankfurt–Mönchengladbach (18.30).

Söndag: Köln–Mainz (15.30), Union Berlin–Bayern MĂŒnchen (18.00).

MĂ„ndag: Werder Bremen–Bayer Leverkusen (20.30).

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!