Arvid och Stella "persade" på USM

Bissarnas Arvid Borg och Stella Andersson hade verkligen inte hundradelarna på sin sida när de debuterade på SM. Båda fick nämligen se sig utslagna med en hundradels marginal på 60 meter. Men båda satte nya personliga rekord under tävlingarna. – Riktigt roligt. Det visar att de är bäst när det gäller, säger tränaren Hector Falk.

10 mars 2019 20:00

Bissarna Friidrotts båda sprinters debuterade på inne-SM i Västerås för ungdom under helgen. 15-åringarna är den yngsta åldersgruppen som får vara med i SM-sammanhang.

Arvid Borg tog sig med marginal till semifinal på 60 meter. Hans tid där, 7,63 sekunder, räckte till tolfte plats. 16 sprinters tog sig vidare.

I sitt semifinalheat förbättrade Arvid sin tid ytterligare till 7,56. Tyvärr räckte det till en nionde plats. Åttan som tog sista finalplatsen hade 7,55.

– Men han förbättrade sitt personliga rekord. Tidigare hade han 7,64 som rekord, säger Hector Falk.

Två gånger med andra ord också.

Stella Andersson sprang på 8,34 i sitt försöksheat på samma distans. Hon kom trea där, även hon en hundradel efter tvåan som tog semifinalplatsen på placering. Stellas tid räckte sedan tyvärr inte för att ta sig vidare på tid.

På 200 meter var det nio försöksheat i P15-klassen där sedan de åtta bästa tiderna gick direkt till final. Väldigt tuffa förutsättningar således. Arvid sprang på 24,62 sekunder vilket gav en tolfte plats, runt tre tiondelar av en sekund från sista finalplatsen.

Stella sprang sitt 200-meterslopp på 27,51 sekunder. Det räckte till en 20:e plats.

– De var nervösa innan (tävlingarna) men det syntes absolut inte när de sedan sprang, säger Hector.

Båda förbättrade alltså sina bästa tider på 200 meter. Arvid med hela 35 hundradelar, Stella med fem hundradelar.

– Det finns rum för förbättring. Men de springer på toppen av sin förmåga, säger Hector Falk

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!