ASK kan bli Kvartalets idrottsprofil

Under SM-veckan i juli blev ASK, Allmänna sportklubben, från Eskilstuna utsedd till landets bästa förening när mästerskapet summerades.

Som bonus nomineras ASK nu till Kvartalets idrottsprofil.

20 augusti 2019 13:32

Året började med succé för ASK då syskonen Eddie och Donna Berglund tog guld respektive silver under VM i bänkpress i Japan. När SM-veckan några månader senare hölls i Malmö var Eskilstunaklubben åter med i topp och gjorde den bästa SM-tävlingen hittills vilket innebar en seger i klubbtävlingen.

Av 47 föreningar, där 51 damer och 71 herrar ställde upp, blev det guld för Sofia Enocsson Rito och åtta andra från Eskilstunaklubben.

Juryn från Sparbanken Rekarne, Idrottsprogrammet på Rekarnegymnasiet, Sörmlandsidrotten, Hotell Bolinder Munktell och Eskilstuna-Kuriren valde därför att utse ASK till juli månads kandidat till Kvartalets Idrottsprofil.

– Vad roligt, säger klubbens ordförande Johan Lundström och fortsätter:

– Det var jätteroligt att det gick så bra på SM speciellt för våra aktiva som varit med länge. Men vi hade faktiskt en del tur under mästerskapet i några klasser. Sedan var det en del andra faktorer som föll till vår fördel men självklart hade vi hög klass själva i alla viktklasser.

Att klubben fortsätter att hålla hög klass efter SM visade Donna Berglund då hon nyligen blev Europamästare i bänkpress i 52-kilosklassen.

Den som är sugen på att följa ASK:s unga talanger kan göra det redan den 21-22 september då junior-SM arrangeras i Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Krister Rubensson 016–15