Aspgren körklar mot Vargarna: "Kan locka publik"

Team Rapid går som tåget i Allsvenskan med flera Eskilstunakillar i laget. Truppen spetsas nu till ytterligare när Smedernas Pontus Aspgren ansluter inför onsdagens toppmöte mot Vargarna.

11 juni 2019 16:54

Redan i förra veckan kunde tidningen meddela att dalmasen var på väg in i Team Rapid. Något som bekräftades av klubben under helgen och 27-åringen är körklar till mötet med Vargarna under onsdagskvällen.

– Det betyder såklart mycket att få in Pontus. Han tillför en stabilitet som vi kommer ha stor nytta av och han är även Smedförare vilket jag hoppas kan bidra till att fler kommer ner och tittar på matcherna, säger lagledaren Alexander Edberg.

Tre raka segrar har fört Eskilstunalaget till toppen av speedwayallsvenskan. Med toppförare som Linus Eklöf och Victor Palovaara har laget bevisat sig vara svårslaget på både bortaplan och Gröndalsovalen.

– Vi har fått ihop gruppen på ett otroligt bra sätt och alla jobbar för varandra hela tiden. En stor skopa glädje och stark sammanhållnig är väl hemligheten. Det ska dock tilläggas att vi inte har mött de två, enligt mig, bästa lagen Vargarna och Griparna, säger Edberg.

Eskilstunakillen Daniel Henderson fanns med redan i fjol när laget gick under namnet Norra Speedwayalliansen. Då gick det betydligt tyngre och säsongen slutade utan en enda vinst.

– Den största skillnaden från i fjol är att vi har ett bättre lag i år helt enkelt. Alla förarna funkar också väldigt bra ihop vilket leder till en god stämning och bra kommunikation mellan heaten. Har man en sämre sammanhållning blir det lätt att man bara fokuserar på sig själv och struntar i lagkamraterna, säger Daniel som har kört in 19 poäng på 13 heat för Team Rapid i år.

– Nöjd är jag aldrig och man vill alltid ta fler poäng. Men jag har höjt min lägstanivå i år och kört bra. Det är tufft i Allsvenskan!

Under onsdagskvällen ställs Team Rapid mot tabelltvåan Vargarna.

– Det kommer bli en extrem tuff match med många jämna förare och därmed täta heat. Jag tycker Eskilstunapubliken ska ta sig ner till motorstadion och kolla, det kommer bjudas på bra speedway, avslutar Edberg och Henderson är enig:

– Det är förmodligen säsongens svåraste match men vi är i bra form och ska ge dem en ordentlig match. Det talas ofta om att man inte får se Eskilstunaförare på banan. Nu har man verkligen chansen att göra det och vi hoppas på mycket publik.

Mot Vargarna är hela fyra Team Rapidförare från stan: Daniel Henderson, Linus Eklöf, Rasmus Broberg och Max Belsing. Dessutom är lagledare Edberg som bekant även han från Eskilstuna.

Matchen drar igång 19.00 på Gröndals motorstadion.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jon Alexandersson