Avslöjar: Nobbar SSL – blir kvar i SIBK

Wiktor Åkerstedt nobbar SSL-laget Mullsjö. I stället stannar målvakten i Strängnäs även kommande säsong. ”Jag var länge rätt inställd på att flytta”, säger Åkerstedt.

24 maj 2019 20:15

SIBK-målvakten Wiktor Åkerstedt har haft två fina säsonger i allsvenskan bakom sig.

Därför jagades 23-åringen nyligen av SSL-laget Mullsjö.

– Wiktor har en intressant storlek, sa Mullsjös sportchef Jesper Axell till tidningen då.

Men nu kan tidningen avslöja att Åkerstedt valt att nobba en flytt till Jönköpingstrakten.

Enligt uppgifter till tidningen hade Åkerstedt ett färdigt kontraktsförslag från SSL-klubben, men valde att nobba budet och därefter har både Jonathan Larsson (återvänder) och Simon Lööf (Craftstaden) skrivit på för Mullsjö som ersättare till norske landslagsmålvakten Markus Jelsnes som lämnar.

– Ja, jag blir kvar i Strängnäs. Jag har tänkt väldigt mycket och var otroligt sugen på att testa SSL-spel och alltid sagt att jag vill dit om det skulle dyka upp ett bra läge. Jag var länge rätt inställd på att flytta, men sedan tog allt en väldigt lång tid och det kändes inte helt rätt att flytta ifrån flickvännen heller samtidigt som det vore kul att själv spela upp Strängnäs, så det var de två sakerna som avgjorde, säger Åkerstedt.

Åkerstedt skrev nyligen på ett tvåårskontrakt med Strängnäs men hade rätt att bryta det för en flytt till ett SSL-lag.

– Min ambition sen jag kom har alltid varit att jag vill testa på SSL, men det kändes inte rätt nu. Men om det fortsätter att gå bra kanske det dyker upp fler lägen om vi inte går upp med Strängnäs, säger Åkerstedt.

Och med "Wigges" klartecken för SIBK-spel är målvaktssidan i stort sett komplett till nästa säsong.

Under fredagen meddelande SIBK att man även säkrat målvakten Erik Wallin som ansluter från Surahammar.

"Erik Wallin är en stor målvaktstalang med bra storlek och enorm utvecklingspotential. Erik är fast besluten om att bli en toppmålvakt i SSL och vi ska göra allt för att hjälpa honom nå dit", skriver SIBK på sin hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Tolén