Avslöjar: Wells klar för "Alliansen"

Allsvenska Norra Speedwayalliansen, som ska köra alla sina hemmamatcher i Eskilstuna den kommande säsongen, har gjort ett bra kap. 27-årige Ricky Wells blir siste föraren in i laget.

– Jag är väldigt glad över att få chansen, säger Wells.

– En spännande värvning som kan tillföra något, säger lagledaren Johannes Wahlberg.

30 november 2018 11:17

Wells har kört lag-VM för USA flera gånger. Han har åkt seriespeedway i bland annat England i över tio år, Polen och Danmark.

– Jag var angelägen om att komma in i svensk speedway. Det är väldigt svårt att få chansen, som folk vet, säger Ricky.

– Han har stor internationell erfarenhet och kört på många olika typer av banor. Han konkurrerar främst med Dimitri (fransmannen Bergé) om en plats i laget. Ett jätteintressant namn som vi haft koll på. Men det var han som sig till oss och frågade om vi hade någon plats säger Wahlberg som ska leda ”alliansen” ihop med Alexander Edberg.

Kan ni inte få in både Wells och Bergé samtidigt?

– Jo, men vårt mål är att köra svenskt så vi utgår ifrån att köra med en utländsk förare. Och det är första gången för båda att åka för en klubb i Sverige.

Om lagledningen tänker om går det att få in Ricky Wells och Dimitri Bergé ihop med Linus Eklöf och Victor Palovaara. En riktigt stark uppställning i så fall.

Wells hann åka ihop med smedikonen Billy Hamill innan den sistnämnde definitivt la släpskon på hyllan.

Den här säsongen blev det bland annat styrningar för Leicester i engelska Premiership där Ricky snittade 1,560 inklusive bonus. I Championship (andraligan) blev det två matcher för Glasgow och 19 för Edinburgh.

Wells får ingångssnittet 2,0 i Allsvenskan. Skulle han exempelvis bli aktuell för Smederna i ett tidigt transferfönster går han in på 1,250.

Hans stora mål inför den kommande säsongen är klart.

– Köra in poäng så klart! Det är alltid målet, men jag vill ha en bra säsong. Jag lägger ner mycket tid under vintern, så det finns ingen ursäkt.

För några dagar sedan blev det även klart att 25-årige Alexander Liljekvist kör för Speedwayalliansen den kommande säsongen. Liljekvist kommer senast från Nässjö.

– Jag har haft ett bra snack med Alexander i ungefär fyra veckor. Vi har väl egentligen från första början vetat vart vi har haft varandra och det är kul att han väljer oss, säger Johannes Wahlberg, lagledare i Norra Speedwayalliansen och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan han utvecklas under mitt och Edbergs ledarskap.

Liljekvist ser fram emot att representera Speedwayalliansen över den nästkommande säsongen.

– När jag blev kontaktad av Norra Speedwayalliansen och de berättade om sina planer inför säsongen, så kändes det väldigt inspirerande att få ta del av den nystarten som klubben ska göra. Jag gillar banan i Eskilstuna och hur de nya ledarna sköter kontakten med oss förare och allting runt om på ett riktigt proffsigt sätt, säger han.

I och med Wells påskrift är truppen spikad.

– Det har gått över förväntan med lagbygget. Jag tycker vi ser ut att få ett riktigt spännande lag för Allsvenskan 2019. Jag är övertygad att vi kommer bli en obehaglig överraskning för många lag, säger Alexander Edberg.

– Vi sitter med en bredd vilket är utmärkt ifall det blir skador, säger Wahlberg.

Vill och/eller kan ni gå upp i Elitserien?

– Nej. Laget ska skrivas i Smedernas SF hos Svemo. Sedan måste man ju ansöka för att gå upp så det sportsliga är inte avgörande. Men vi ska vara med och fightas i toppen och det är jag övertygad om att vi gör.

I grundserien avgörs Norra Speedwayalliansens matcher under två måndagar, sex onsdagar och två fredagar.

Norra Speedwayalliansen 2019

Dimitri Bergé (snitt 2,000)

Ricky Wells (2,000)

Victor Palovaara (1,769)

Linus Eklöf (1,581)

Daniel Henderson (1,442)

Jesper Persson (1,026)

Rasmus Broberg (0,929)

Alexander Liljekvist (0,552)

Alexander Jacobsson Sundkvist (0,500)

Max Belsing (0,500)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa