EBS överkört av nykomlingen

På förhand var det en match där Eskilstuna BS skulle ha chans att knipa poäng i. Men nykomlingen från tvåan Spånga visade ingen pardon under söndagen och vann med klara 9–1.

EBS föll tungt i premiären mot Spånga.

Bandy2019-11-17 15:24

Förra helgens tänkta EBS-premiär fick ställas in på grund av att isen på Eskilstuna Isstadion inte gick att färdigställa i tid. Matchens mot Djurgården fick därför skjutas fram och istället blev bortamötet med Spånga söndagen efter bandysällskapets premiärmatch.

Division 1-nykomlingen Spånga, som i sin första match blev överkört med 0–12, var revanschsuget vilket märktes tydligt under matchinledningen. Efter kvarten spelad var ställningen 3–0 till hemmalaget, en ledning som utökades till 5–1 i paus efter EBS-mål av Katrineholmslånet Oscar Larsson.

Den andra halvleken blev inte speciellt mycket roligare för gästerna. Mellan matchminut 71 och 74 gjorde Spånga tre mål och dödade matchen fullständigt. Slutresultatet skrevs till hela 9–1 och en blytung start på division 1-säsongen för Eskilstuna Bandysällskap.

I nästa omgång ställs laget mot SIF Norrtälje BF på bortaplan den 24 november.