Radarparet kommer varva KVBS med EBS

Oscar Jepsen och August Andersson Rask har hållit ihop i Katrineholmslaget KVBS nästan hela tiden sedan barnsben. När de nu är klara för spel i Eskilstuna genom utvecklingskontrakt gör dem även det tillsammans.

Oscar Jepsen och August Andersson Rask ser fram emot säsongsstart efter en tuff försäsong.

Oscar Jepsen och August Andersson Rask ser fram emot säsongsstart efter en tuff försäsong.

Foto: Viktor Runsten

Bandy2019-10-30 11:00

Med utvecklingskontrakt finns det inga begränsningar för hur många gånger spelarna får flytta fram och tillbaka mellan klubbarna. Med tuff konkurrens om allsvensk spelplats i KVBS får nu 19-åringarna Oscar Jepsen och August Andersson Rask chansen att utvecklas i EBS med spel i division 1.

– Det blir väl att spela med dem (EBS) när man inte får chansen här. Men det är bara att ligga på, det är här jag vill spela, säger August Andersson Rask.

– Det är väl alltid kul att spela bandy, oavsett vart man spelar. Det känns bra att vi får chansen i Eskilstuna också, det är mycket konkurrens här och vi är fortfarande unga så att få chans att spela division 1 istället för division 2 (med KVBS U-lag) är bara bra för oss, menar Oscar Jepsen.

Katrineholmarna ser fram emot att få dra igång säsongen, vilket KVBS gör nu på lördag och EBS nästa söndag, efter en lång och tuff försäsong.

– Tuff men rolig, jävligt tuff. Men det behövs för att orka i vinter. Jag är inte van med att ha den fysträningen på det sättet. Vi har sprungit mycket, mycket tyngdlyftning och sådant, säger August om försäsongen och Oscar lägger till:

– Bra försäsong, tuff men väldigt givande. Som Agge sa: det behövs.

Att eventuellt få en "hoppig" säsong med spel i KVBS ena veckan och spel i EBS andra veckan tror inte Oscar är något större problem.

– Det tror jag inte, jag tror att det är givande. Det är bra att få komma ut lite och få lite andra synpunkter på bandy och testa annat spel.

– Vi får väl en lite större roll i Eskilstuna eftersom vi har spelat lite allsvensk bandy, så det blir mer boll, mer speltid och så. Det är bra för oss i utvecklingen, det är positivt, fyller August på med.

KVBS-tränaren Roger Carlsson gillar att både Jepsen och Rask får chans att utvecklas i Eskilstuna under säsongen då dem just nu inte är med i den allsvenska matchtruppen. Men de båda kommer träna två gånger i veckan i Katrineholm och en gång i Eskilstuna och läget kan ändras.

– Saker och ting är inte hugget i sten, så fort de spelar upp sig själva, vi får någon skada eller att någon annan inte presterar så kan det bli läge för byte. Alla dörrar är öppna, de är inte borträknade på något sätt, säger Carlsson.

Även KVBS P16 målvakt Emil Zeijlon har kritat på för EBS med ett utvecklingskontrakt. Jacob Bovellán har å sin sida skrivits över från KVBS och är EBS-spelare under vintern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!