EB-damerna tog rosa storseger på hemmaplan

Eskilstuna Baskets damer vann med klara 85-60 när Skuru gästade under lördagen.

EB-damerna tog en skön seger under lördagen.

Basket2019-10-20 16:16

EB fick en mindre bra start på årets Rosa Bandetmatch hemma i Stiga Sports arena. Skuru startade klart bäst och drog ifrån till ledning 2–9. En timeout från hemmalaget gjorde susen. I försvar fick man helt stopp på Skurus offensiv och släppte in in en enda poäng till under första perioden. I anfall fick de även till spelet och vände sista fem med att göra 10–0 fram till ledning 12–9.

EB vann sedan den andra perioden med hela 30-16 och ledde med 42-25 i halvtid.

I tredje försvann den ganska ”trygga” ledningen  mer och mer och var vid ett tillfälle nere i så lite som åtta poäng. Inför sista var ställningen 56–47. Men väl där var det inget snack. EB sprudlade fram till 29–13 och vann matchen med 85–60.

– Idag gjorde vi det väldigt bra i drygt 30 minuter som lag. Vi tror på det vi gör och vi tror på varandra då kan det se riktigt bra ut och det är svårt att stoppa ett lag där alla är ett hot, menade coachtrion Aronsson/Lundin.

Poäng, EB: Fanny Aronsson 12, Sofia Johansson 12, Romrama Nano 11, Elsa Karlsson 11, Lina Aronsson 11, Bella Eriksson 9, Marie Helin 7, Amanda Hanna 5, Emma Nilsson 5, Klara Löfving Lundin 2.