EB premiärspelar med nytt lag

Se och lära. Det blir det viktigaste i första hand för Eskilstuna Baskets herrar den här säsongen som drar igång på söndag.

Duktige Hannes Widell är en av spelarna som lämnat Eskilstuna Basket inför den här säsongen.

Duktige Hannes Widell är en av spelarna som lämnat Eskilstuna Basket inför den här säsongen.

Foto: Veronica Karlsson

Basket2019-10-11 15:00

I våras slutade EB fyra i division 1.

Om den bedriften går att upprepa den här säsongen är svårt att säga.

– Vi har ett till stora delar nytt lag och jag vet inte alls hur långt vi räcker. Målsättningen blir åtminstone till att börja med att se och lära och bli samspelta, säger coachen Willie Cherry.

Hela åtta killar har lämnat Eskilstuna jämfört med i fjol. Det handlar bland annat om tongivande spelare som Jonathan Ninkingira, Hannes Widell, Pontus Oksman och Einar Brådd. 

– Vi har fått in fyra killar från Örebro där en flyttat till Eskilstuna och de andra pendlar. Sedan har vi lyft upp egna talanger också. Det är duktiga killar och jag är inte orolig men eftersom vi är så många nya i truppen är det svårt att på förhand veta var vi står jämfört med andra lag, säger Cherry och fortsätter:

– Jag tycker det ska bli väldigt spännande och se vad vi kan prestera och det blir kul att komma igång nu. Vi har visserligen några skador i laget i premiären, men vi får ihop full trupp.

Första testet för EB blir småländska Wetterbygden från Huskvarna på hemmaplan i Stiga Sports Arena på söndag eftermiddag.

– Wetterbygden som har lag i basketligan har en del spelare med dubbellicens. Därför är det lite svårt att veta hur bra de är eftersom man inte riktigt har koll på vilken trupp de kommer med från match till match.

Vilka lag ser du som favoriter i er division 1-serie?

– Jag håller på förhand Hammarby och Mark som de två bästa lagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!