EB vann mot Tälje efter förlängning

Slarv höll på att ställa till det för Eskilstuna Basket under lördagens hemmamatch mot Tälje Knights. Laget fixade 74–74 och förlängning som de vann med 87–81.

EB vann efter förlängning mot Tälje Knights i Stiga Sports Arena under lördagen.

Basket2020-03-07 18:44

Det var en jämn inledning där lagen följdes åt. Men en bit in i andra perioden ryckte hemmalaget ifrån. 23–19 blev 35–19 på mindre än fyra minuter efter mängder av missar hos gästerna.

När halva matchen var avverkad hade EB drygat ut till 45–28. Men efter att hemmalaget gått poänglösa i fem minuter av i den tredje perioden knappade Tälje in till 54–51.

Trots att EB också tappade ledningen i slutminuten gick matchen till förlängning efter 74–74. I förlängningen visade dock hemmalaget sig starkast och vann med 87–81. EB:s bästa poängplockare för dagen var Pontus Lennartsson och Julian Lopez Rodriguez med sina 25 poäng vardera.